Hangeland ringte Drillo

Landslagskaptein Brede Hangeland under VM-kvalifiseringskampen mot Island tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Landslagskaptein Brede Hangeland under VM-kvalifiseringskampen mot Island tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Brede Hangeland innrømmer at støyen rundt Egil Olsens dramatiske avgang har påvirket A-landslaget i VM-kvalinnspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan ikke stå her og lyve. En legger merke til det, naturligvis. Det er krevende å skulle prestere på banen når det er mye utenomsportslig støy og rot, og forskjellige versjoner i mediene. Jeg synes vi er relativt flinke til å legge det vekk når vi går på banen, men at det har påvirket oss tror jeg, sier Hangeland til NTB.

Les også: Halv oppreisning for høgmo

Fulham-stopperen spilte sin 89 A-landskamp tirsdag kveld. VM-kvalifiseringen ble avsluttet med 1-1 hjemme mot play off-klare Island.

Ingen medbestemmelsesrett

– I hvilken grad har du som landslagskaptein vært involvert i trenerskiftet?

– Jeg har ikke vært involvert utover at jeg ble informert. Jeg hadde ingen medbestemmelsesrett, og forventer heller ikke å ha det rundt trenerspørsmålet. Jeg fikk en telefon da alt var avgjort, sier Hangeland.

Les også: Laveste tilskuertall på 21 år

Han har vært en av de mest betrodde spillerne under Drillos andre periode som landslagssjef. Hangeland følte det naturlig å ringe gamletreneren.

– Jeg ringte til Egil søndag. Fordi det er naturlig å gjøre det og takke for et fint samarbeid og takke for et fint samarbeid i mange år. Vi har jo jobbet ganske tett siden jeg har vært fast på laget under hans periode, sier Hangeland.

Høgmo ingen frelser

Per-Mathias Høgmo ble plutselig hentet inn for å redde VM-håpet. Med to kamper igjen av kvalifiseringen ble Drillo skiftet ut. Ledelsen i Norges Fotballforbund og Egil Olsen har ulik oppfatning om trenerskiftet. NFF mener avgangen skjedde i samråd med Drillo, mens Egil Olsen selv føler han ble sparket ut av Ullevaal.

Høgmo feilet med å oppgaven om sikre omspill. Dermed blir Norge fjernsynsseere når Brasil inviterer til VM-fest neste sommer.

– Jeg håper ikke det vil hefte ved ham på noen som helst måte. Han har kommet inn og presentert et bra konsept som spiller liker. Vi vet at det vil fungere bedre og bedre jo mer vi får øvd på det. Jeg er sikker på at vi blir bedre i løpet av et halvt års tid, sier Hangeland.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus