Høgmo: - Kan bli endringer i hver lagdel

LOVER UTSKIFTINGER: Norge kommer til å stille med et mye forandre mannskap mot Island. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
LOVER UTSKIFTINGER: Norge kommer til å stille med et mye forandre mannskap mot Island. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Per-Mathias Høgmo vil gjøre flere endringer i Norges lag til tirsdagens avsluttende VM-kvalifiseringskamp mot Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre-fire endringer kan det fort bli, i kraft av at jeg ønsker å se spillere i ulike posisjoner. Det kan bli endringer i hver lagdel, sa Høgmo lørdag.

Han er helt uenig i at kampen mot Island er uten betydning selv om Norge er ute av VM-dansen.

– Det er et nabooppgjør, og det ligger prestisje i å slå Island hjemme. Min gode venn og kollega Lars Lagerbäck er landslagssjef for Island, og han sendte meg tekstmelding med en gang jeg fikk jobben, med «lykke til etter at vi har møtt dere», sa Høgmo.

– For oss handler kampen om å utvikle spillet videre. Jeg håper mange i Norge har lyst til å se norsk fotball utvikle seg i riktig retning, og har lyst til å komme og se på noe av det vi fikk til fredag.

Les også: Norge kan få verste plassering siden 80-tallet

Tross det fæle resultatet i Maribor så Høgmo mye han likte, og han la lørdag fram Opta-tall som viste at Norge hadde over 100 flere vellykkede pasninger enn Slovenia, også flest på siste tredel.

– Det gledet meg at tross skuffelsen over resultatet var det mye glede å spore blant spillerne. Tarik (Elyounoussi), som fikk gullklokka, sa at selv om det resultatmessig var en nedtur så hadde de det gøy på banen. Det skal vi ta med oss.

Høgmo lover ikke publikum at resultatene skal komme allerede nå.

– Det kommer til å kreve litt tid, dette prosjektet.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus