Sveits sikret VM-billetten

JUBELSCENER: Sveits-spillerne feirer gruppeseieren. Foto: EPA/ARMANDO BABANI.

Sveits er klar for VM-sluttspillet i fotball neste år. De sikret førsteplassen i Norges gruppe med 2-1-seier borte mot Albania fredag.

Sveits skal delta i VM for tiende gang.

Etter en målløs første omgang ga Xherdan Shaqiri gjestene ledelsen tre minutter etter hvilen. Elleve minutter før full tid gjorde Michael Lang 2-0. Like før slutt reduserte Hamdi Salihi fra straffemerket.

Sveits er ubeseiret og står med 21 poeng etter ni av ti kamper i gruppe E. I siste kamp tirsdag kommer Slovenia på besøk.

Sveits ligger fem poeng foran Island på annenplassen. Island hadde ingen problemer med å slå bunnlaget Kypros med 2-0 i Reykjavik.

Kolbeinn Sigthórsson ble tomålsscorer med sine fulltreffere etter 66 og 78 minutter. Norge tar imot Island på Ullevaal tirsdag.

Islendingene har et godt grep om annenplassen i gruppen med sine 16 mot Slovenias 15 poeng.

Hvis islendingene tar annenplassen i gruppen, vil de dessuten unngå å bli dårligste gruppetoer.