- Målet er EM i Frankrike i 2016

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Mathias Høgmo ansatt som ny norsk landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges fotballforbund bekrefter at Per-Mathias Høgmo er ansatt som ny landslagssjef.

-Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sier Høgmo i en pressemelding sendt ut av NFF fredag ettermiddag.

Les også: Drillo har fått sparken

53-åringen sier vidre at han har klare idéer om hvilken fornyelse Norge er avhengig av for å innfri ambisjonene.

NFF skriver at Høgmo vil lede lede Djurgården ut sesongen og være strategisk rådgiver for Stockholmsklubben i en periode fremover fra 2014.

Dermed ser det ut som han leder både Norge og Stokcholms-laget ut året.

-Målsettingen er at Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Frankrike i 2016. Da må vi fornye oss, samtidig som vi viderefører det beste fra dagens landslag, sier Per-Mathias Høgmo, som har signert en fireårskontrakt med NFF med mulighet til å avbryte samarbeidet om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballpresident Yngve Hallén er fornøyd med ansettelsen av Høgmo.

-Høgmo er rett mann som landslagssjef fordi han er faglig og taktisk sterk, har gode resultater, internasjonal erfaring og er hele tiden på jakt etter ny kunnskap, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Sammen med visepresident Bjarne Berntsen, generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb har han ledet prosessen med å ansette ny landslagssjef. Forbundsstyret ansatte formelt Høgmo på torsdagens styremøte.

-Vi har hatt en tøff og grundig prosess med en enstemmig innstiling til forbundsstyret. Vi er sikre på at Per-Mathias er en mann som vil utfordre oss, og gjennom det skape resultater, sier Hallén i pressemeldingen.

Også landslagskaptein Brede Hangeland er godt fornøyd med ansettelsen av Høgmo som Egil Olsens etterfølger.

-Jeg hadde Høgmo som U21-trener. Han lærte meg veldig mye, og var en særs inspirerende trener. Jeg håper vi får et like godt samarbeid, og gleder meg til å jobbe sammen med han igjen, sier Hangeland.

Les flere fotballnyheter her.