Billige baklengsmål irriterte kapteinen

Brede Hangeland (rød) kom aldri nærme nok i duellene som førte til sveitsiske scoringer. (FOTO: Cornelius Poppe/NTB Scanpix)
Brede Hangeland (rød) kom aldri nærme nok i duellene som førte til sveitsiske scoringer. (FOTO: Cornelius Poppe/NTB Scanpix)

Brede Hangeland mener Norge falt for eget grep da Sveits vant 2-0 på Ullevaal etter to dødballscoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det kan du trygt si. Vi hadde planer om skape problemer for dem på dødball. I stedet scorer de to mål på dødball. Da er det nesten umulig å slå Sveits, sa Hangeland til NTB.

Slik opplevde Fulham-stopperen baklengsmålene.

– Begge målene oppleves som litt for enkle, men jeg har ikke sett dem i ettertid. Det er klart at kampen ble ekstremt vanskelig for oss både når den ene og den andre glipper, sa Hangeland.

Les også: Nå er VM langt unna for Norge

Ruud reiser seg igjen

En av hans oppgaver som kaptein blir å bygge opp igjen Espen Ruud. Høyrebacken var skyld i begge baklengsmålene. OB-spilleren ga bort frispark i forkant og tapte deretter duellene med sveitsernes tomålsscorer Fabian Schär.

Les også: Ruud tar på seg skylda

– Espen tåler dette. Det er stort press å være på landslaget. Ethvert mål vi slipper inn blir gjenstand for stor gransking, og det er alltid «noens feil» i mer eller mindre grad. Det har de fleste av oss bak der opplevd.

– Jeg synes Espen er en god spiller som garantert reiser seg igjen, sa Hangeland.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Imponerende samling

For Norge gikk trolig VM-toget med hjemmetapet. Nok en gang feiler A-landslaget når det drar seg til.

– Først og fremst er Sveits et bedre lag enn oss. Du ser på enkeltspillerne og klubbene de spiller i. Det er en imponerende samling spillere som på papiret er sterkere enn oss. Det må vi erkjenne. Da er en avhengig av å overprestere litt som lag og få maks ut. Det gjorde vi ikke i kveld, sukket Hangeland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus