Drillo fullfører kvalifiseringen uansett

Egil Olsen forlater ikke skuta, og tror fortsatt det er håp om toeromspill. (FOTO: Håkon Mosvold Larsen)
Egil Olsen forlater ikke skuta, og tror fortsatt det er håp om toeromspill. (FOTO: Håkon Mosvold Larsen)

Egil «Drillo» Olsen innser at sjansen for VM-plass er forsvinnende liten, men han kommer til å fullføre kvalifiseringen som norsk landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, for en eventuell etterfølger står jo ikke klar. De fleste som er aktuelle til å etterfølge meg er vel stort sett i jobb. Jeg står helt sikkert ut kvalifiseringen, selv om vi skulle tape for Slovenia i oktober. Vi bytter ikke mellom de to siste kampene. Jeg regner med at jeg fullfører jobben og fortsetter til 1. januar, sa han etter 0-2-tapet for Sveits.

Drillo medga glatt at Sveits var best og vant fortjent, men det skuffet ham at baklengsmål på dødball igjen ble Norges bane.

Les også: Nå er VM langt unna for Norge

– Punkt en er at vi tapte for et bedre lag, det er ingen tvil om det. Sveits var gode. Mest skuffende var det at dødballmarerittet vårt fortsetter. Vi har tapt mange avgjørende poeng på det, sa han.

– Alle målene mot Sveits, Albania og Island har kommet på dødball. Det er ikke der vi skal tape kamper. Vi hadde regnet med at det var der vi skulle vinne denne kampen, men det gjorde vi ikke, sa han.

Espen Ruud var uheldig ved begge de sveitsiske målene tirsdag. Etterpå tok han på seg skylden.

– Jeg skjønner at han har lagt seg på ryggen og beklaget. Det er voksent av ham, sa Drillo, som selv ikke ville fordele skyld mellom enkeltspillere.

Han hadde forventninger ved starten av annen omgang.

Les også: Ruud tar på seg skylda

– Mål preger kamper, og slik var det i dag. Vi kom oss brukbart etter det første baklengsmålet, og vi var veldig revansjsugne i pausen. Så fikk vi en til på dødball, og da ble det veldig tungt. Det bar resten av kampen preg av. Uten den tidlige scoringen i annen omgang tror jeg det ville sett annerledes ut, sa han.

To bytter som følge av skader reduserte muligheten til å endre kampen med offensive bytter. Drillo kjørte fram Brede Hangeland på topp mot slutten, men målet som kunne skapt ny spenning kom aldri.

Han tror fortsatt på annenplass i gruppen og har ikke helt gitt opp håpet om toeromspill.

Sjansen er ikke stor, men sjansen til å bli nummer to er der fortsatt. Selv om vi vinner de to siste kampene kan det godt hende at vi blir dårligste toer og ryker ut, men det er slett ikke sikkert. Sjansen til playoff er liten, men den er der.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus