Nedtur for Ruud

Espen Ruud (rød) hadde en tung dag på banen mot Sveits. (FOTO: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix)
Espen Ruud (rød) hadde en tung dag på banen mot Sveits. (FOTO: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix)

Espen Ruud følte han gjorde sin beste landskamp noensinne mot Kypros. Mot Sveits fire dager senere var backen skyld i begge baklengsmålene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges VM-håp ble langt på vei knust med tirsdagens 0-2-tap mot Sveits.

Ruud ga bort frispark både forut for 0-1 og 0-2. Ved begge frisparkene tapte OB-proffen duellen med målscorer Fabian Schär foran eget mål. Det ble kostbare feil.

– Situasjonene ble selvfølgelig avgjørende, medga en preget Ruud da han møtte pressen kort tid etter at drømmen om Brasil-VM langt på vei ble knust.

Les også: Nå er VM langt unna for Norge

Han tok på seg skylden for baklengsmålene.

– Selvfølgelig gjør jeg det. Det er min mann som scorer. Samtidig kunne jeg ønske at vi var strammere i linjen og våget å stå høyere. Det kunne gjort det lettere for Rune å komme ut på de dødballene, sa Ruud.

Burde vært mer oppmerksom

På Schärs første scoring etter 12 minutter vinket Ruud forgjeves etter offside.

– Det er klart at jeg skal markere nummer 16 som scorer. Vi prøvde sammen å sette en linje, men det fungerte ikke helt. Han sto på innsiden av meg, fikk et forsprang og linjen var ikke rett nok til å sette ham i offside. Det er kjedelig akkurat nå, sa Ruud.

– Ja, selvfølgelig burde jeg i ettertid vært mer opptatt av min mann. Han var smart og startet én meter på innsiden og fikk forsprang, fortsatte høyrebacken.

Artikkelen fortsetter under videovinduet


0-2-målet var nærmest en kopi av det første.

– Selvfølgelig kjedelig. Jeg syntes ikke det var frispark på det andre målet. Da sparket jeg i ballen. Uansett er det to dødballer som de scorer på. Det var vi som ønsket å true Sveits på dødballer i dag, også offensivt. Det klarte vi ikke. Min markering kom dessverre fri, sukket 29-åringen.

Les også: Zlatan ordnet svensk seier

Bryr seg ikke om kritikk

Danmark-proffen innså at VM-sjansene forsvant i høstmørket på Ullevaal.

– De er ikke så store nå. De er vel blitt veldig små.

Oppturen mot Kypros klarte han aldri å følge opp. Da fikk han 6 på flere spillerbørser. Onsdag våkner han trolig opp til 2, kanskje også 1 i enkelte aviser. Ruud fikk også en del kritikk på sosiale medier.

– Bryr du deg om kritikken?

– Nei, jeg kan ikke det (bry meg). Og jeg gjør det heller ikke. Jeg hører på hva trenerne har å si og så k an jeg vel lære av feilene jeg har gjort, sa Ruud.

Offensivt fungerte lite for Norge. Knapt en sjanse ble skapt i den viktige hjemmekampen mot Sveits.

– Jeg vet ikke hvor mange sjanser vi skapte, én eller to. Det var dessverre en tung kamp offensivt også, sa Ruud.

Les også: Kaptein Agger holder liv i dansk VM-drøm

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus