King: – Jeg fortjener å starte

OMRINGET: Joshua King scoret mot Kypros og måtte gjentatte ganger svare til pressen at han gjerne vil spille fra start mot Sveits. (FOTO: Vegard Anders Skorpen/ABC Nyheter)
OMRINGET: Joshua King scoret mot Kypros og måtte gjentatte ganger svare til pressen at han gjerne vil spille fra start mot Sveits. (FOTO: Vegard Anders Skorpen/ABC Nyheter)

Joshua King mener tiden absolutt er inne for full hjemmetillit fra Egil «Drillo» Olsen. Spissen scoret mot Kypros og gjør det gjerne igjen i Sveits-kampen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tar Norge tre nye poeng på Ullevaal, er håpet om direkte VM-plass virkelig oppe og står igjen.

King er bare 21 år og i starten av sin karriere. Han var bare en liten guttunge da Norge sist spilte VM-fotball (Frankrike i 1998).

Venter

Blackburn-spilleren er klar for det meste, men også litt utålmodig. Han tripper etter å løpe ut på gresset og høre nasjonalsangen.

Les også: – Det er ikke Spania vi møter

– Dette blir min første startkamp på Ullevaal dersom jeg får sjansen. Per dags dato føler jeg at jeg fortjener å starte. Det hadde vært ærlig nok å si det motsatte om jeg ikke følte det slik jeg gjør. Nå føler jeg at tiden er inne. Jeg er i form og kjenner meg bra, sier King til NTB.

Drillo melder om en meget spillesugen tropp. King er et av flere alternativer i angrepet.

– Det kommer til å bli vanskelig å ta ut laget. Det er jobben til trenerteamet. Mange vil nok bli skuffet, men det gjelder å være profesjonell uansett, sier King.

Redd

Sveits-trener Ottmar Hitzfeld har klaget på Norges oppførsel ved offensive dødballer. Han ba mandag dommeren Howard Webb om å følge ekstra med på de norske spillere ved de faste situasjonene.

– Jeg tror Sveits gjør dette for å få fokuset litt vekk. Vi skapte veldig mye på dødballer i bortekampen (1-1), og Brede (Hangeland) scoret også på en slik. Jeg tror de bruker dette mot oss fordi de er redde våre dødballer, sier King.

Les også: King-scoring setter press på «Moa»

Han har 264 spilleminutter på sju kamper i kvalifiseringen, en fra start og seks ganger som innbytter.

Tøft

Tarik Elyounoussi scoret Norges andre mål i 2-0-seieren over Kypros. Etter Sveits venter Slovenia (borte) og Island (hjemme) i de to siste kampene.

Sveits leder gruppen og har 15 poeng mot Norges 11. Island og Albania står på ti mens Slovenia følger rett bak med ni.

Gruppevinneren går rett til VM. Åtte av de ni Europa-toerne får sjansen i et omspill om fire plasser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus