Åpent om den norske keeperplassen

De unge keeperene står i kø for å få sjansen på det norske landslaget. Foto: Erlend Aas / NTB scanpi.
De unge keeperene står i kø for å få sjansen på det norske landslaget. Foto: Erlend Aas / NTB scanpi.

Egil Olsen vil ikke love Rune A. Jarstein startplass i Norges neste kamp. Dagen derpå var keeperen taus om blemmen som ga Sverige 3-2-målet onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det svarte jeg på i går. Jeg må se fram mot eliteserien i helgen, svarte Jarstein kort på NTBs spørsmål.

Han viste til at han dagen før innrømmet at han burde reddet frisparket fra Zlatan Ibrahimovic. På en god dag kunne han avverget alle fire målene, uttalte han etter tapet.

Les også: Jarstein hetset av kollegaer.

Jarstein mener at han har prestert bra over tid. Samtidig gleder han seg over at det er konkurranse om keeperplassen i landslaget.

– Det har alltid vært konkurranse om plassen. Det her var én kamp. Jeg synes jeg har vært stabil over to kvalifiseringer. Noen ganger har man en dårlig kamp, sånn er det bare.

Konkurranse

Viking-spilleren har vært Norges førstevalg en god stund. Egil «Drillo» Olsen ville ikke love at Jarstein starter neste VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Kypros. Samtidig tar han ikke ut laget på bakgrunn av én kamp, fastslo landslagssjefen.

Han nevnte Ørjan Nyland som en av de lovende keeperne som kan kjempe om landslagsspill. En annen er Odds André Hansen, som var reserve mot Sverige.

Les også: Vanskelig balansegang for Drillo.

– Kjenner du at de puster deg litt ekstra i nakken?

– Det har vært slik siden jeg kom på landslaget. Enten har jeg presset noen, eller så har de presset meg. Man skal puste hverandre i nakken. Det er sånn fotballen skal være, og det er kjekt, sa Jarstein til NTB.

– Straffes hardt

Keepertrener Frode Grodås ville ikke svare på hvem som bør vokte Norges mål i høstens kamper. Han var enig i at Jarstein burde avverget minst ett av Sveriges mål, men synes keeperen blir straffet hardt.

Les også: Zlatan: - Norge kan komme til VM.

– Som det ble sagt i går: Han kunne helt klart ta (mål) nummer tre. Mer er det vel ikke å si. Alle gjør feil, både utespillere og keepere. Men det er vel ingen som blir straffet så hardt som norske keepere, sa den tidligere landslagsmålvakten.

– Det som er gledelig for norsk fotball er at vi har fått fram en generasjon keepere som er kjempebra og holder veldig høyt nivå. Konkurransen har vært der lenge og er der ennå, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus