Johansen gliste bredt tross tap i debuten

Stefan Johansen og Norges kaptein Brede Hangeland (t.v.) under privatlandskampen i fotball mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm onsdag kveld. Sverige vant kampen 4-2. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Stefan Johansen og Norges kaptein Brede Hangeland (t.v.) under privatlandskampen i fotball mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm onsdag kveld. Sverige vant kampen 4-2. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

For Stefan Johansen ble A-landslagsdebuten en begivenhetsrik opplevelse. 22-åringen åpnet fryktelig, men endte opp med å bli kåret til Norges bestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross 2-4-tap for nabo og «storebror» Sverige – samt en pasningsbrøler som ga svenskene 1-0 etter kun ett minutt – hadde midtbaneankeret grunn til å smile etter kampen.

– Jeg fikk den verst tenkelige starten på en debut. Den var tøff å få i der og da, men to-tre minutter etterpå bestemte jeg meg for at det ikke skulle få ødelegge kampen min, sa Strømsgodset-spilleren.

Tre minutter før pause var tabben glemt. Da dunket Johansen inn 2-2-målet etter flott forarbeid av Omar Elabdellaoui (også debutant) og Tarik Elyounoussi.

Les også: Hamrén ironiserte Norges ranking.

– Det er ikke så ofte jeg er i scoringsposisjon, men det er viktig å godt å kunne bidra med mål fra utenfor 16-meteren, sa Johansen, som etter kampen ble utnevnt til Norges beste spiller.

– Det er alltid hyggelig, men det viktigste var å få debuten min og 90 minutter med laget. Dette er noe annet enn U21. Men jeg tok det sakte, men sikkert og var ikke skremt av nivået.

Tøffing

Vardøværingen markerte seg med tøft og oppofrende spill. I det 56. minuttet resulterte det i et gult kort. Sverige kontret med seks spillere mot to, og bakfra kom Strømsgodset-spilleren og felte Pontus Wernbloom.

– Jeg diskuterte det med Brede (Hangeland) etterpå. Jeg spurte om det var rett av meg å felle ham, og han sa det var helt riktig. Det var en stor sjanse for at de kunne skapt en 100-prosentsjanse. Det var bare å klippe ham ned og lage et frispark, sa Johansen til NTB.

Han la til at det var leit at det påfølgende frisparket endte i mål. Zlatan Ibrahimovic gjorde hat trick da han banket ballen inn via hanskene til en uheldig Rune A. Jarstein.

– Verdens beste

For innsatsen høstet Johansen ros fra flere, deriblant midtbanekollega Magnus Wolff Eikrem.

– Stefan slo bort ballen på det første målet, men det viste at han har «store baller». Han ville ha ballen resten av kampen og viste at det ikke gikk inn på ham. Jeg synes at han gjorde det bra, sa Heerenveen-proffen.

Les også: Elabdellaoui høstet ros etter debuten.

Begge irriterte seg over at Norge tapte kampen på Friends Arena. Johansen hadde mange tøffe dueller med Zlatan, som nærmest på egen hånd avgjorde kampen.

– Spillemessig var vi kanskje ikke dårligere. Men når Zlatan er «på» som i dag, er han kanskje verdens beste. Han er helt der oppe med Messi og Ronaldo, vurderte landslagsferskingen.

Han fikk tillit i samtlige 90 minutter av Egil «Drillo» Olsen. Og henviste til landslagssjefen på spørsmål om han har spilt seg inn i troppen til VM-kvalifiseringskampene neste måned:

– Det vet jeg ikke. Du får spørre Drillo.

Drillo var for øvrig ikke enig i at Johansen var Norges beste.

Se intervjuet med Johansen her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus