Sulten Zlatan gleder seg til Norge-kampen

Sveriges kaptein Zlatan Ibrahimovic under det svenske fotballandslagets trening på Friends Arena i Stockholm tirsdag formiddag. Sverige møter Norge til privatlandskamp onsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sveriges kaptein Zlatan Ibrahimovic under det svenske fotballandslagets trening på Friends Arena i Stockholm tirsdag formiddag. Sverige møter Norge til privatlandskamp onsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– En god test både for oss og dem, sa Zlatan Ibrahimovic før onsdagens naboduell på Friends Arena. Stjernespissen viste strålende humør og finner stor glede i å spille for Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det kjennes bra. Å komme i gang igjen og få tilbake følelsen man hadde i vår og hele forrige sesong. Det er fantastisk, svarte Paris Saint-Germain-proffen på åpningsspørsmålet under tirsdagens pressekonferanse på Sveriges nasjonalarena.

Onsdag står Norge på motsatt banehalvdel i landskamp. Midt i måneden der den europeiske klubbfotballen tar til igjen. For noen år siden ville nok Zlatan droppet et tilsvarende oppgjør.

– Det er billigere å frakte meg hjem nå. Jeg har byttet til diesel, spøkte stjernespilleren før han forklarte hvorfor han er mer interessert i landslagsspill nå:

– Jeg er blitt 31 år nå, og jeg vil spille så mange kamper som mulig. Jeg vil spille og vise meg fram foran det svenske folket. Det er ikke så ofte jeg har fått gjort det. Jeg reiste ut tidlig.

– Bra test

Som 19-åring reiste Zlatan til Ajax, og senere skulle han vinne åtte strake ligagull i Nederland, Italia og Spania. Sist sesong ble han også seriemester med PSG. Men tross erfaringen fra en enorm mengde viktige kamper, ser Frankrike-proffen fram til møtet med «lille» Norge.

– Vi har hatt en bra forberedelse, og det blir en bra test. Det blir det også for dem. Norge er et kompakt og fysisk sterkt lag med mange gode spillere, sa Zlatan, som ikke bryr seg om Norges stempel som et noe kjedelig landslag.

– Så lenge du får resultater, har det ingenting å si om du spiller som Barcelona eller som noen andre.

Etter onsdagens kamp skal Sverige ut i viktige VM-kvalifiseringskamper mot Irland, Kasakhstan, Østerrike og Tyskland.

Fortsatt sulten

På 90 landskamper har Zlatan Ibrahimovic scoret 41 mål for hjemlandet. Onsdag håper han å legge på noen ekstra. Både norske og svenske journalister var ivrige etter å vite hvor lenge Sveriges beste fotballspiller vil drive karrieren.

– Jeg kjører på så lenge jeg kan. Så lenge jeg kjenner meg mentalt og fysisk bra. Jeg er ikke en type som skal spille på navnet mitt og være med bare fordi det står Ibrahimovic på drakten min. Det synes jeg ikke ville vært rettferdig for de andre spillerne, sa han tirsdag.

Både lagkamerater og landslagssjef Erik Hamrén tok seg tid til å rose stjernespissen. Sistnevnte har utnevnt Zlatan til kaptein og mener det har vært en suksess.

– Han er en verdensklassespiller. Han betyr enormt mye for lagene han spiller for. Mange av de yngre spillerne ser opp til ham og verdsetter hans lederegenskaper, vurderte den tidligere Rosenborg-treneren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus