Meny

– England-treneren sparkes etter Norge-tapet

KONTRASTER: Stuart Pearce og England klarte ikke å hamle opp med Norge på lørdag. Foto: Reuters/Darren Whiteside/Erlend Aas/NTB scanpix. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å tape for Norge ble for mye for Det engelske fotballforbundet.

På lørdag vant Norge 3-1 over England, noe som gjorde at Tor Ole Skulleruds menn allerede er så godt som klare for semifinale i U21-EM.

For England betydde det EM-exit etter bare to spilte kamper. Det kan ikke Det engelske fotballforbundet (FA) leve med.

Les også: Pearce skjelt ut av Arsenal-stjernes mor

– Ingen unnskyldning for å tape mot Norge

Det skriver The Guardian, avisen som kanskje regnes som den aller mest troverdige i Storbritannia.

I artikkelen «Stuart Pearce vil miste sin England U21-jobb etter at Norge avslører talentmangel», står det at «Stuart Pearce vil nesten garantert bli offeret for Englands ydmykende tidlige exit fra U21-EM».

Tapet for Norge var «dråpen som fikk begeret til å renne over», kan man lese videre, og «det er ingen unnskyldning for å tape på så begredelig vis mot et Norge-lag som hadde fire av sine faste spillere på benken fordi de hadde spilt for a-landslaget mot Albania kvelden før».

Selv mener avisen at mye mer enn et trenerbytte må til for å få skikk på et engelsk landslag som til stadighet mislykkes i å leve opp til de ofte store forventningene i hjemlandet. Det viktigste, skriver de, er at FA må bestemme seg for om de satser på å vinne slike turneringer, eller om det er viktigere med seniorlandslagets treningskamper.

Se: Skullerud tar av etter England-triumfen

Southgate og Taylor

På tirsdag leder Pearce Englands U21-lag i det som ser ut til å bli hans siste kamp mot Israel.

To kandidater skal angivelig være svært aktuelle for å ta over trenerjobben. Den ene er tidligere midtstopper Gareth Southgate, som for tiden jobber med spillerutvikling i FA.

Den andre er Peter Taylor, den nåværende treneren for U20-laget til England. Taylor har ledet U21-mannskapet ved to tidligere anledninger.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus