Norske vidunderscoringer senket England

VAKKERT: Magnus Wolff Eikrem sendte Norge foran med tre mål med en avslutning fra øverste hylle tidlig i andre omgang. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Norge tok et langt steg videre mot avansement i U21-EM med 3-1-seier over England. Se hvordan det gikk til i bunnen av saken!

Fredrik Semb Berge, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem scoret målene da Norge sendte Stuart Pearce og hans engelske stjerner ut av EM-sluttspillet før siste kamp i gruppespillet.

For Norge går det mot semifinale. Dermed er Tor Ole Skulleruds mannskap i ferd med å klare sin målsetting før reisen til Israel, nemlig å ta seg videre til cupspillet.

– Vi kan for all del ikke si at vi er videre, men vi er i en god posisjon. Vi bygget opp kampen mot England noe voldsomt, så det er spesielt å klare det. For en gjeng, sa Skullerud til TV 2 etter triumfen.

– Det var en pine å gå gjennom annen omgang. Den var forferdelig lang, men det var likevel en fantastisk opplevelse. Dette ga meg et kick jeg har ventet lenge på, sa U21-sjefen videre.

Sembs første

To ganger møttes lagene i kvalifiseringen. Begge ganger vant England knepent. Etter en sterk engelsk start tok Norge fullstendig over i Petah Tikva, og revansjen var et faktum.

Litt mot spillets gang kunne Fredrik Semb Berge krige og kjempe inn 1-0. Odd-stopperen fikk vendt seg rundt i boksen og banket inn 1-0 fra ti meter. Målet var hans aller første for U21-landslaget. Bedre timing får du neppe.

Håvard Nielsen, som fikk sjansen fra start i stedet for Yann-Erik de Lanlay, sto for et elegant forspill da han serverte Berget foran 2-0 etter 24 minutter. Lysluggen løftet ballen igjennom til Berget, som med venstrefoten scoret fra skrå vinkel. Molde-spissen scoret for sjette gang i U21-sammenheng.

Var optimist

Steven Caulker trodde han headet inn en redusering like før pause, men scoringen ble annullert for offside. Etter 52 minutter økte Norge til 3-0 da Magnus Wolff Eikrem skjøt via tverrliggeren fra 12 meter.

Marcus Pedersen, som fylte 23 år lørdag, kjempet og slet alene på topp i Norges angrep. Hamar-gutten sto for et herlig forarbeid. Han stormet fram på høyrekanten før han spilte ballen uselvisk til Eikrem.

Craig Dawson reduserte på straffespark etter 57 minutter. Dawson gikk i bakken etter en duell med målscorer Semb Berge, og han gikk selv fram og scoret sikkert.

Landslagssjef Tor Ole Skullerud var «optimist» før møtet med England. Kanskje ikke så rart ordvalg med tanke på at han er Jahn Teigen-fan.

For hans engelske kollega Stuart Pearce ble det et pinlig mesterskap og «Adieu» EM før siste kamp i gruppespillet.