Meny

– Vi savner ikke Northug

PAUSE: I mai annonserte Petter Northug jr. at han står utenfor landslaget frem til verdenscupstarten i november. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby merker ikke at Petter Northug jr. midlertidig har tatt en pause fra landslaget.

I mai bekreftet Petter Northug jr. (27) at han har gått ut av landslaget og kjører sitt eget opplegg frem mot neste langrennssesong.

Northugs opplegg blir sponset av Coop som har spyttet inn mellom 10 og 15 millioner kroner for at Norges beste skiløper skal få oppkjøringen han ønsker. En rekke eksperter og utenlandske skiløpere er likevel skeptiske til valget.

Svenske Emil Jönsson, en av Northugs argeste konkurrenter, syntes valget om å trene på egenhånd i sommer er merkelig.

Les også: – Jeg synes det er veldig merkelig

– Styrker oss

Reaksjonene fra de norske langrennsløperne har imidlertid vært få. Til Dagbladet forteller nå Martin Johnsrud Sundby at savnet av Northug ikke er stort.

Sundby mener de norske løperne har hevet seg etter nyheten om at det norske skiesset tar en midlertidig pause fra landslaget.

IVRIGE: Martin Jonsrud Sundby mer at andre løpere på landslaget er ivrige på å fylle tomrommet etter Petter Northug. Foto: NTB scanpixIVRIGE: Martin Jonsrud Sundby mer at andre løpere på landslaget er ivrige på å fylle tomrommet etter Petter Northug. Foto: NTB scanpix

– Vi har ikke vært mye på samling ennå, men så langt har ikke jeg merket det i det hele tatt. Det jeg har merket er at de andre er ivrige til å fylle tomrommet etter Petter. Det virker som om alle har hevet seg et hakk på det å bidra og det å gi av seg selv. Fysisk og treningsmessig er det ingen forskjell, sier han til Dagbladet.

Eldar Rønning tror landslaget kommer styrket ut av situasjonen.

– Petter dro ikke noe mer av lasset enn resten av oss på trening, så det er ikke store forskjellen. Jeg tror laget kan komme styrka ut av det, og det er vi veldig gira på å vise, sier Rønning til Dagbladet.

Les også: Skinstad: – Hvis Northug ombestemmer seg er døra

Northug på tur

Mandag dro Northug på den første av i alt tre høydesamlinger før den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen 22. november.

Dit reiste han sammen med sin nye trener, Eirik Myhr Nossum, som har fungert som en av skistjernens støttespillere i en årrekke allerede.

– Han gledet seg til å komme i gang, sier Are Sørum Langås, som er prosjektleder og pressekontakt for Petter Northug jr. gjennom Northug Management i selskapet Nye Høyder.

Høydeoppholdet varer frem til torsdag 20. juni.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus