Meny

Spillselskapene tror ikke på Norge

HØY ODDS PÅ NORGE: Spillselskapen levner Norge liten mulighet i det forestående U21-EM. Her forbereder laget seg til kveldens kamp mot Israel. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Ole Skulleruds menn levnes liten sjanse i U21-EM.

I dag sparkes sluttspillet i U21-EM i gang hvor Norge er en av åtte deltagende nasjoner. Norge skal kjempe seg videre fra en gruppe med vertsnasjon Israel, samt England og Italia.

De norske U21-gutta har liten mulighet til å kjempe seg videre i dette selskapet - i hvert fall om man legger utenlandske spillselskaps EM-tips til grunn for sluttresultatet.

Oddsen for norsk suksess er nemlig svært høy.

Følg Israel-Norge her fra klokken 18.00

Spania, Tyskland eller Italia?

Tradisjonen tro er det de store fotballnasjonene som preger favorittlisten til ulike spillselskap. Både Unibet, Betsafe og Betsson har Spania, Tyskland og Italia på toppen av "vinnerlisten".

Norge havner helt på bunn.

Israels trener Guy Lezon sier Norge er favoritter i kveldens åpningskamp. (Foto: Scanpix)Israels trener Guy Lezon sier Norge er favoritter i kveldens åpningskamp. (Foto: Scanpix)

Skulle de norske gutta gå hele veien kan man innkassere 30 ganger pengene dersom man setter noen slanter på norsk suksess i Israel. På toppen av lista ligger Spania med 3.10, Tyskland med 4.20 og Italia med 6.50


Nærmest Norge finner man Russland og vertsnasjonen. Men både russerne og kveldens norske motstander anses som en del bedre enn Norge - vinner én av disse og man har satset på dem, så får man 20 ganger innsatsen tilbake.

Les også: Drillo neppe til Israel om U21-laget avanserer

- Undervurdert

Norge kom seg til sluttspillet ved å slå ut Frankrike over to play off-kamper med 5-4 sammenlagt. Oddssetter i Betsson, Daniel Vassbund, tror de øvrige nasjonene kanskje ikke tar Norge på alvor tross den sterke prestasjonen mot franskmennene. 

– Norges håp er at de har kommet i den svakeste gruppen, og at laget generelt er bedre organisert enn en del andre nasjoner. Kanskje blir våre største talenter også undervurdert litt av gruppefavorittene Italia og England, forteller Vassbund til ABC Nyheter.

Israels trener: - Norge er favoritter

Norge må trolig få med seg et godt resultat i dagens åpningskamp mot Israel dersom drømmen om EM-gull skal leve. Til kampen mangler Norge Valon Berisha, Joshua King, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen som alle er opptatt med a-landskampen mot Albania fredag. De er alle imidlertid klare for de to siste oppgjørene, mot England på lørdag og Italia mandag neste uke.

Les også: Fullt hus når Norge møter vertslandet

Til UEFAs hjemmesider sier Israels hovedtrener Guy Luzon at Norge er favoritter til kveldens kamp. Men han bedyrer at vertene vil angripe som alltid. Tor Ole Skullerud spår på sin side en jevn kamp mot et velorganisert og psykisk sterkt Israel.

Dette er andre gang Norge deltar i et europamesterskap for U21-landslag. Under Nils Johan Semb tok Norge bronse i 1998. Laget gikk videre fra puljespill i både 2000 og 2004, men tapte mot henholdsvis Spania og Serbia og Montenegro i play-off.

England og Italia møtes også i dag. Den kampen har avspark klokken 20.30.

Les flere fotballnyheter her

Saken fortsetter under bildet Onsdag møter Norge vertsnasjonen Israel i åpningskampen i U21-EM i fotball på Netanya stadion. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Onsdag møter Norge vertsnasjonen Israel i åpningskampen i U21-EM i fotball på Netanya stadion. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus