Meny

Drillo neppe til Israel om U21-laget avanserer

IKKE TIL ISRAEL: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen drar neppe til Israel selv om de norske U21-gutta fortsatt skulle være med i EM. Her foran kommunikasjonssjef i fotballforbundet, Svein Graff. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder hevder landslagssjefen aldri setter sine føtter på israelsk jord.

Kun dager etter at Norge er ferdige med sine to a-landskamper mot henholdsvis Albania og Makedonia kan U21-gutta fortsatt være med i EM og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen kan da ta turen ned til Israel for å finsikte norsk fotballs fremtid.

Men det vil trolig ikke skje. 

Mye tyder nemlig på at landslagssjefen neppe vil sette sine føtter på israelsk jord, skriver dagen.no på sine sider tirsdag.

Les også: Fullt hus når Norge møter vertsnasjonen

Grunnen er at Drillo åpenlyst høsten 2010 støttet et initiativ til en akademisk og kulturell boikott av Israel. Olsen sluttet seg helhjertet til oppropet som blant andre billedkunstneren Sonja Krohn sto bak.

– Dette er ikke en konflikt, det er en blodig okkupasjon og en etnisk rensning. Det som skjer i Palestina nå, er verre enn det som skjedde under apartheidregimet i Sør-Afrika, sa hun til Aftenposten om Midtøsten-konflikten ifølge Dagen.

Egil «Drillo» Olsen fulgte opp med denne kommentaren til NTB, ifølge dagen.no.

– Det kan ikke være mange andre meninger enn at okkupasjonen (av palestina-arabiske områder, red. anm.) er forkastelig og ulovlig.

Kilder Dagen har vært i kontakt med hevder «Drillo» aldri vil sette sine føtter på israelsk jord.

Norges Fotballforbund (NFF) opplyser til Dagen at «Drillo» neppe blir å se i Israel, selv om U21-landslaget skulle komme til finalerunden. En årsak hevdes å være «at det er lett å følge mesterskapet på TV».

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF sier også at de to a-kampene krever sitt.

– Jeg kan ikke svare, for det kommer an på hans planer. Jeg vil tippe at han går rett ut i fridager etter de kampene, men dette må Egil få svare på selv. Går Norge videre i U21-EM, er det en vurdering man må ta der og da, sier Graff til Dagen.

Egil «Drillo Olsen har ifølge Dagen selv ikke svart på deres henvendelser i saken.

Les flere fotballnyheter her


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus