Meny

Håvard Nielsen: – Jeg er best som midtspiss

UTENLANDSPROFF: Håvard Nielsen spiller til daglig for østerrikske Red Bull Salzburg. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den allsidige Østerrike-proffen ønsker å etablere seg i angrep - og hevder allsidigheten er «litt skummel».

Den tidligere Vålerenga-spilleren kan brukes på kantene eller som midtspiss.

– Jeg føler jeg er best som midtspiss. Jeg er bra foran mål. Det er en av mine store styrker at jeg kan avslutte med venstre, høyre og hodet. Det får jeg brukt mest som spiss. Der føler jeg meg best. Men jeg har også spilt en del kant og gjort det ganske bra der også, sier Nielsen til NTB.

Selv vil han forsøke å etablere seg som midtspiss.

Les også: Marcus Pedersen skal erstatte toppspiss

Skummel

– Allsidigheten kan bli litt skummel. Ikke heldig om en blir andrevalg overalt, og det er absolutt ikke noe jeg ønsker. Det kan også være en bra ting at du er god i flere posisjoner, men etter hvert må jeg finne en plass og gjøre den til min, sier Nielsen.

Han har scoret tre seriemål for Salzburg denne sesongen. Tre mål er det også blitt for U21-landslaget. Den tidligere Vålerenga-spilleren startet friskt i Salzburg, men fikk så en liten nedtur og lite spilletid.

– Det begynte veldig bra, og jeg spilte mye. Etter en god start ble det litt mindre spilletid, men mot slutten så tok det seg opp igjen. Jeg skulle helst ha startet litt flere kamper, men spiller du i en slik klubb, blir det fort litt av og på. Jeg føler meg i god form, for jeg har spilt bra når jeg har fått sjansen, sier Nielsen.

Les også: – Norge havner sist i U21-EM

– Det er et perfekt utstillingsvindu

Han gleder seg til å vise seg fram i et mesterskap med alle de store U21-stjernene på plass.

– Det er et perfekt utstillingsvindu. England sender nedover sin beste tropp. Speidere fra overalt er nede for å se på, sier 19-åringen.

Onsdag venter åpningskampen mot vertslandet Israel.

– Det blir viktig å vinne åpningskampen mot Israel. Det blir sånn sett den viktigste kampen. Vi har vist at vi kan spille jevnt med alle. En god start blir viktig, påpeker Nielsen.

England og Italia er også med i Norges gruppe.

– Vi må være offensive og si at vi skal prøve å ta oss videre, men det blir ikke enkelt i en gruppe med gode lag. Vi er offensive i hodet og vil vise at vi spiller god og fin fotball, sier Nielsen.

Les også: Hektisk for King

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus