Vikstøl ordnet Starts første borteseier

Rolf Daniel Vikstøl (skjult til venstre) jubler sammen med lagkamerater etter å ha scoret Starts første mål under 16. mai-kampen i fotball mellom Odd og Start på Skagerak arena torsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Rolf Daniel Vikstøl (skjult til venstre) jubler sammen med lagkamerater etter å ha scoret Starts første mål under 16. mai-kampen i fotball mellom Odd og Start på Skagerak arena torsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Odd styrte kampen, men måtte tåle et 0-1-tap for Start på eget gress i eliteserien torsdag. Rolf Daniel Vikstøl ble matchvinner for gjestene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampenes eneste mål kom etter en time spilt i Skien. Odd-keeper André Hansen hadde tilsynelatende kontroll i feltet etter et hjørnespark fra Bismark Acosta, men 24-åringen glapp taket om ballen. Dermed kunne Vikstøl, mot spillets gang, gi Start 1-0. Det holdt helt inn, og gjestene fra Kristiansand kunne juble for sesongens første bortetriumf.

Kort tid etter jublet hjemmepublikummet for scoring, men Fredrik Semb Berges avslutning ble tvilsomt annullert for offside.

Se høydepunktene fra kampen her.

– En dommerfeil, var Odd-trener Dag-Eilev Fagermos dom overfor C More etter kampen. Han mener laget hans har fått mye mot seg i vårsesongen.

– Vi har vært gode, spesielt hjemme, og kan ikke være mye bedre enn det vi var i dag. Vi utspilte Start og hadde over ti målsjanser. Håkon Opdal er god i mål, men det er for dårlig at vi ikke omsatte et så stort overtak i scoringer.

Odd-sjanser

Før pause var Odd det klart beste laget. Etter 17 minutter skjøt Jone Samuelsen fra 17 meter, men ballen duppet akkurat ikke nok. Like etter avsluttet Adem Güven i nettveggen, men vinkelen ble for spiss.

Fem minutter før pause kunne spissveteran Frode Johnsen (39) gitt vertene ledelsen etter en gnistrende kontring, men Håkon Opdal svarte med en god redning. Samme mann avverget også forsøket til innbytter Christer Kleiven i sluttminuttene.

– Fikk stang inn

Etter kampen var Start-trener Mons Ivar Mjelde stolt over måten guttene hans kjempet på i Skien. Han mente kristiansandslaget endelig hadde medgang i avgjørende situasjoner.

– Det er lov å ha en god keeper. I dag fikk vi en «fightekamp» der vi slet med å få spillet til å sitte. Denne seieren smaker like godt som alle andre seirer. Vi har hatt mye stang ut tidligere i år, og i dag fikk vi stang inn, sa Mjelde.

Les også: Kjempesmell for Molde.

Tapet gjorde at Odd måtte vente enda et år på sin neste 16. mai-seier. Den forrige kom for elleve år siden. Telemarkingene sliter med å vinne fotballkamper. Etter ti serierunder står laget med kun to seirer og ni poeng. Det gir en plass under nedrykksstreken. Kun Molde har gjort det svakere og er tre poeng bak.

Start klatret med seieren fra kvalifiseringsplass helt opp til niendeplass. Seieren var klubbens første siden fjerde serierunde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus