Mané-perle i nytt Odd-tap

Malick Mane (t.v.) og Per-Egil Flo feirer Mane sin 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Odd på Fosshaugane Søndag. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
Malick Mane (t.v.) og Per-Egil Flo feirer Mane sin 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Odd på Fosshaugane Søndag. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Frisparkperlene til Malick Mané begynner å bli faste innslag for Sogndal. Søndag scoret senegaleseren det første i 2-0-seieren mot et Odd i forferdelig borteform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal – Odd 2-0 (1-0)

2806 tilskuere.

Mål: 1-0 Malick Mane (42), 2-0 Eirik B. Skaasheim (80).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Espen Næss Lund, Rune Bolseth, Azar Karadas, Sogndal, George W. Agwuocha, Odd.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Taijo Teniste, Espen Næss Lund, Gustav Valsvik, Per Egil Flo – Malick Mane, Sidy Sagna (Eirik B. Skaasheim fra 55.), Rune Bolseth (Kristoffer N. Stephensen fra 87.), Ruben Holsæter – Azar Karadas, Ulrik Flo (Ricardo Santos fra 90.).

Odd (4-3-3): André Hansen – Lars Kristian Eriksen (Niklas Gunnarsson fra 78.), Morten Fevang, Fredrik Semb Berge, Emil Jonassen (George W. Agwuocha fra 52.) – Jone Samuelsen, Fredrik O. Jensen (Snorre Krogsgård fra 74.), Herolind Shala – Adem Güven, Frode Johnsen, Håvard Storbæk.

I Sogndals hjemmekamp mot Brann for to uker siden leverte Malick Mané et frisparkmål fotballspillere på treningsfeltet drømmer om å lære seg. Også i cupkampen mot Træff 1. mai leverte senegaleseren på dødball. Søndag gjentok han bedriften, da med frisparket som ga Sogndal-ledelse i det 42. minutt.

Se høydepunktene og målene fra kampen her

– Det var veldig viktig for oss å gå til pause med 1-0, for det kunne vippet begge veier i denne kampen. Heldigvis har vi en veldig god keeper bakerst, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til C More.

Les også: Ingen seiersrekke for Molde.

Svak form

Odd har ikke fått den beste starten på årets sesong: Sogndal-tapet er sesongens så langt fjerde bortetap av fire mulige, noe som har ført til at Odd for øyeblikket innehar 15.-plassen på tabellen.

Men tabellsituasjonen var ikke så tydelig mot Sogndal. For Odd skapte mange store muligheter og hadde taket på hjemmelaget i store deler av den første omgangen. Da snaut ti minutter gjensto før pause, avsluttet Herolind Shala rett på Erik Dahlin i Sogndal-buret.

Les også: Utklassing i Tromsø.

Like før pause kom scoringen fra Mané, som drepte det lille initiativet Odd hadde.

– Vi var ikke dårlige, for vi hadde ballen mye og skapte mye. Vi var ikke gode nok i motstanderes 16-meter. Vi var rett og slett litt tannløse. I tillegg møtte vi laget som er desidert best på dødball i eliteserien, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More.

Spikeren i kista

I annen omgang klarte ikke Odd å komme helt opp på nivået fra midten av første omgang, og Sogndal var ved flere anledninger nær 2-0. Blant annet hadde Rune Bolseth en god mulighet, men den umarkerte midtbanespilleren bommet på ballen i feltet.

Etter 80 minutter var det duket for en ny Sogndal-dødball. Odd-forsvaret klarte ikke å klarere, og innbytter Eirik Skaasheim, som kom inn for Sidy Sagna etter 55 minutter, kunne enkelt sette ballen i mål fra kloss hold.

Les også: Strømsgodset økte ledelsen.

– Da vi fikk 2-0 så mistet Odd mye energi, og da var det vi som styrte kampen. Det var veldig viktig med tre poeng i dag, sa Olsson.

Sogndal klatret ut av bunnstriden og opp på en foreløpig 10.-plass med sine 12 poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus