Massiv støtte for Solskjær

TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær bør fortsette som Molde-trener. Det mener blant andre Kenneth Fredheim og Petter Myhre (innfelt). Foto: Erlend Aas/Cornelius Poppe/Svein Ove Ekornesvåg (NTB Scanpix - Montasje: ABC Nyheter)
TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær bør fortsette som Molde-trener. Det mener blant andre Kenneth Fredheim og Petter Myhre (innfelt). Foto: Erlend Aas/Cornelius Poppe/Svein Ove Ekornesvåg (NTB Scanpix - Montasje: ABC Nyheter)

Morten Pedersen mener Molde-treneren bør vurdere sin egen stilling. Det er han tilsynelatende alene om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to gull på to år med Molde har Ole Gunnar Solskjær i år møtt motgang.

Etter syv serierunder ligger laget hans sist - to poeng på syv kamper er fangsten så langt.

Det mener Dagbladets Morten Pedersen bør få konsekvenser. I tirsdagens papirutgave av avisen skriver fotballkommentatoren at den tidligere Manchester United-spilleren bør vurdere å trekke seg fra sjefsjobben på Aker Stadion.

Det forbauser en kvartett av fotballkyndige herrer som Dagbladet.no har tatt kontakt med.

– Himmel og hav

«Molde Fotballklubb har en fredet trener og vil aldri sparke Ole Gunnar Solskjær. Det er av mange forståelige grunner ikke noe tema hos tittelforsvarerne. Men etter nok en kamp uten seier, der det som skulle bli bedre etter et godt første kvarter om mulig ble enda en smule svakere i løpet av kampens 90 minutter (...) er synlig grep helt avgjørende. Og så lenge klubben ikke gjør det må Ole Gunnar Solskjær gjøre det selv.

Og det er i det bildet Ole Gunnar Solskjær - fordi alle andre rundt ham av historiske og naturlige årsaker er blinde av tillit og beundring - bør ta en runde med seg selv. Og vurdere det han gjør. Og sin egen stilling. Fordi det hører jobben til».

Les også: Hareide ferdig som trener

Dette er ordene Pedersen førte i pennen til tirsdagens avis.

Skal man tro reaksjonene, er det få andre som kommer til å hevde det samme.

Nei, på ingen som helst måte. Himmel og hav, er Kenneth Fredheim, kommentator i C More, sitt klare syn på den saken.

– Nei, det sier seg egentlig selv. Med det han har oppnådd med Molde burde det være uaktuelt, mener kommentatorkollega Vegard Flemmen Vaagsbø.

John Ivar «Mini» Jakobsen i TV 2 ser heller ingen grunn til å kvitte seg med sin gamle landslagskollega:

– Nei. Det trenerteamet med Hartis og Dempsey er et godt team. Det er bare å jobbe videre med det de gjør.

Les også: Andersen forlenger med Sandnes

– Vanlig med litt motgang

Molde har fem poeng opp til sikker plass og blir av et stadig økende antal kommentatorer nevnt som en nedrykkskandidat.

Motgangen er svært overraskende med tanke på suksessen i Solskjærs to første år ved roret, men, skal vi tro Petter Myhre fra TV 2, er det sånn livet til en fotballtrener er.

– Nei, det kan jeg ikke skjønne hvorfor han skulle. Solskjær har vist gjennom to sesonger at han og trenerteamet har gjort mye riktig. Det er normalt med litt motgang, sier han.

Les også: Nedturen fortsetter for Molde

– Dette ordner han

Trenerkollega Kjetil Rekdal vet godt hvordan det er å slite med å få resultatene alle forventer.

Vålerenga slet lenge med å få ting til å stemme etter Rekdals ankomst tidligere i sesongen, men kan i morgen ta sin tredje strake trepoenger om Hønefoss blir slått.

Rekdal og Solskjær snakker ofte ilag på telefonen, men VIF-treneren har få råd å komme med til Molde.

– Vi blander oss ikke borti hverandres jobb, men vi har hatt kontakt i mange år, så det er naturlig at vi snakker om ting. Jeg så kampen mot Start i går, og uavgjort var korrekt sett ut fra sjanser og spill. Jeg har ikke noe fasitsvar til Ole Gunnar. Dette ordner han selv, mener Rekdal.

Flere fotballnyheter finner du her

Personvernpolicy