Meny

Molde sløste med sjansene

Daniel Berg Hestad scorer for Molde under eliteseriekampen mellom Odd og Molde lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde tok sitt første poeng for sesongen, men misbrukte for mange sjanser til å sikre årets første seier. Bortekampen mot Odd endte 1-1.
Fotball: Odd – Molde 1-1

Eliteserien fotball menn søndag:

Odd – Molde 1-1 (1-1)

5267 tilskuere

Mål: 1-0 Håvard Storbæk (35), 1-1 Daniel Berg Hestad (39).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Etzaz Hussain, Daniel Chima Chukwu, Martin Linnes, Molde.

Lagene:

Odd (4-3-3): André Hansen – Emil Jonassen, Fredrik Semb Berge, Niklas Gunnarsson, Steffen Hagen (Morten Fevang fra 21.) – Jone Samuelsen, Herolind Shala (George W. Agwuocha fra 67.), Fredrik O. Jensen – Adem Güven (Snorre Krogsgård fra 86.), Frode Johnsen, Håvard Storbæk.

Molde (4-3-3): Ole Söderberg – Martin Linnes, Børre Steenlid (Aliou Coly fra 80.), Even Hovland, Knut Olav Rindarøy – Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain (Emmanuel Ekpo fra 76.) – Mattias Moström, Daniel Chima Chukwu, Joshua Gatt (Zlatko Tripic fra 72.).

Molde har hatt en krisestart på 2013-sesongen med fire strake tap. Lørdagens ene poeng var en liten opptur selv om seriemesteren fra de to siste årene må vente på årets første trepoenger.

– Prestasjonen gjør meg fornøyd i dag. Vi var så mye bedre og skapte så mange store sjanser at jeg ikke kan klage på noen av gutta. Det var fantastisk innsats. De slapp skuldrene ned, spilte offensiv, god fotball og scoret et fint mål, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til C More.

Reddet av kapteinen

Alle Moldes fire nederlag i år har vært ettmålstap. Det så en stund ut til å gå mot en ny, tung kveld for Solskjærs mannskap mot Odd. Håvard Storbæk sendte hjemmelaget i ledelsen etter 35 minutter med sitt første mål for sesongen.

Se alle høydepunktene her.

Kaptein Daniel Berg Hestad ble redningsmann for Molde. Få minutter etter Odd-scoringen kom utligningen. Magnus Wolff Eikrem løftet ballen presist inn til Berg Hestad i feltet, og veteranen satte utligningen inn forbi Odd-målvakt André Hansen. Berg Hestad scoret også sitt første mål i år.

– Vi hadde fortjent å vinne. Vi skaper en del sjanser, og det er litt surt at vi ikke setter dem. Vi er på gang og får til spillet vårt. Dette må vi ta med oss videre, sa Moldes målscorer.

Dårlig uttelling

I annen omgang kom begge lag til flere muligheter. Molde skapte de største sjansene, men uten å få uttelling. Dermed endte det med poengdeling i Skien. På fem seriekamper har Molde kun scoret fire mål.

– Jeg har ikke tall på hvor mange store sjanser vi hadde. Forskjellen på oss og andre lag i år har vært at vi har skapt mange sjanser, men ikke satt dem, mente Solskjær.

Les også: Huseklepps vidundermål satte standarden.

– De hadde to feite sjanser, men vi hadde en selv. Vi var gode defensivt, men jeg skulle gjerne ønske at vi skapte litt mer offensivt, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo til C More.

Tross årets første poeng er tabellen fortsatt dyster lesning for Molde-fansen. Blåtrøyene ligger helt sist og har to poeng opp til Vålerenga på plassen foran. Odd klatret opp fra kvalifiseringsplassen og ligger på tiendeplass før søndagens kamper. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus