Huseklepps vidundermål satte standarden

2-0 ved Branns Fredrik Nordkvelle i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann stadion lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Erik Huseklepp ga Brann en perfekt start med et vakkert mål etter bare tre minutter i lørdagens 2-0-seier hjemme mot Viking i eliteserien.

Brann – Viking 2-0 (2-0)

11.458 tilskuere

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (3), 2-0 Fredrik Nordkvelle (19).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Markus Jonsson, Brann, Makhtar Thioune, André Danielsen, Viking.

Lagene:

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson (Jonas Grønner fra 73.), Zsolt Korcsmár, Hassan El Fakiri – Amin Askar, Fredrik Haugen (Kristoffer Larsen fra 80.), Stéphane Diarra Badji, Fredrik Nordkvelle (Tomasz Sokolowski fra 62.) – Martin Pusic, Erik Huseklepp.

Viking (4-2-3-1): Rune A. Jarstein – Trond Erik Bertelsen, Johan L. Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Håkon Skogseid – Martin Ørnskov, André Danielsen – Yann-Erik de Lanlay (Jon Dadi Bödvarsson fra 46.), Makhtar Thioune (Trond Olsen fra 46.), King Osei Gyan – Veton Berisha (Christian Landu Landu fra 72.).

De 11.458 frammøtte på Brann stadion fikk tidlig mye å juble for. Etter en meget god pasning fra Martin Pusic, vendte Huseklepp seg bort fra Johan Lædre Bjørdal og avsluttet elegant i krysset. En utsøkt scoring av bergenseren.

– Det var utrolig å se den gå inn. Jeg siktet i lengste hjørne, så var vel ballen så vidt borti en spiller før den gikk inn. Jeg er utrolig fornøyd, sa Huseklepp til C More etter kampen.

Målet ga vertene mye positiv energi i vestlandsderbyet. Litt over kvarteret senere var det Fredrik Nordkvelles tur til å komme på scoringslisten. Fra rundt 15 meter banket han ballen i nettmaskene på en ball fra Amin Askar.

Brann var effektive, men ledet like fullt fortjent. Viking så etter åpninger, men slet med å finne de riktige løsningene for å bryte ned vertenes forsvar.

– Nær toppnivå

Etter kampen fremhevet Brann-trener Rune Skarsfjord førsteomgangen som noe av det beste laget hans har å tilby.

– I hele første omgang var vi veldig nær å vise toppnivået vårt. Det kostet mye krefter, så vi måtte etter hvert gjøre noen endringer for å kontrollere det inn, sa Skarsfjord til C More.

Se Huseklepps vidundermål her.

Også i annen omgang var Brann det førende laget. Gjestene fra Stavanger kom til sin første store sjanse etter 55 minutter da King Gyans heading gikk over mål. Alt i alt gjorde Viking en skuffende kamp.

– Vi begynte jo bra i to-tre minutter, men vi må gratulere Brann med flere gode, individuelle prestasjoner. De scoret to mål, og da ble det en tung motbakke for oss. Vi forsøkte i annen omgang, men det er vanskelig å spille utpå her, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

– Vi kunne gjort et mål og skapt spenning, men vi er selvsagt ikke fornøyde med måten vi så ut i dag.

Hjemmesterke

Brann burde scoret til 3-0 tolv minutter før slutt. Vertene kom fossende med tre spillere mot to i Viking-forsvaret, men i stedet for å avslutte selv valgte Fredrik Haugen å sende ballen videre til Pusic. Dermed rakk Viking-keeper Rune Jarstein å avverge.

Seieren var Brann tredje strake på eget gress denne sesongen. Det er i Bergen klubben tar poengene sine. Årets to første bortekamper har begge endt i tap.

– Det har ikke vært helt mørkt på bortebane. Vi kunne fort ha ledet til pause i Trondheim og nå sist på Åråsen, så det har ikke vært helt «gærent». Vi har vært hakket hvassere hjemme og fått uttelling. Det er snakk om små marginer, forklarer Skarsfjord.

For Viking var det lagets annet nederlag. Begge lag står med ni poeng etter fem serierunder.