Meny

TV-feide mellom NRK og NFF

Er Christian Lund Gytkjærs mål for Haugesund av allmenn interesse? Ja, mener NRK. Nei, mener Norges Fotballforbund. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 betaler for magasindelen, men et EØS-direktiv gjør at NRK likevel sender høydepunkter fra eliteserien uten å betale for rettighetene. Norges Fotballforbund har satt advokat på saken, skriver VG.

I den nåværende TV-avtalen har TV 2 kjøpt rettighetene til å sende «fotballmagasinet». Det gir førsterett til å sende høydepunkter fra eliteserien. NRK kan ifølge rettighetene tidligst vise høydepunkter etter klokken 23 om kvelden. Sist søndag, tre timer før sperrefristen, viste statskanalen bilder fra fire av fem søndagskamper.

– Det kom en endring i åndsverkloven ved nyttår. Slik våre advokater tolker EØS-direktivet og loven, betyr det at et fjernsynsselskap kan i sine nyhetssendinger sende korte utdrag fra begivenheter med stor interesse for allmennheten. Selv om et annet fjernsynsselskap har sikret seg å sende det eksklusivt, sier NRKs sportssjef Rune Haug til VG.

Avisen spør om «seiersmålet til Haugesund mot Hønefoss er en begivenhet av så stor interesse». – Sportsrevyen er ett av de mest sette TV-programmene i løpet av en uke. Vi har ikke saker i den sendingen som ikke har allmenn interesse, svarer Haug. Han påpeker at rettighetsavtalen med NFF henviser spesifikt til at norsk lov går foran avtalens tidsbegrensninger.

Norges Fotballforbund deler ikke fjernsynets holdning om at alle eliteseriekamper er en begivenhet for allmennheten. De ser heller ikke på Sportsrevyen som en nyhetssending, snarere som «magasinsending». EØS-direktivet omfatter kun faste nyhetssendinger.

– Vi er uenig i NRKs praksis. Vi forholder oss til medieavtalen som er inngått, og nyhetsretten til å sende «magasinet» (høydepunkter) er klart definert der, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til VG. Forbundet skal gå gjennom redegjørelsen fra NRK før de bestemmer seg for hva som skjer med saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus