Alle eliteserielagene videre

Mostafa Abdellaoue jubler etter 1-4 scoringen under første runde i NM i fotball mellom Frigg og Vålerenga på Frogner stadion tirsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Alle eliteserielagene tok seg problemfritt videre fra 1. runde i fotball-NM. Totalt vant de 97-5 over sine motstandere fra lavere divisjoner.

Også tittelforsvarer Hødd vant greit med 4-1-seier over Brattvåg, men laget opplevde noen dramatiske timer etter kampslutt. Brattvåg varslet nemlig protest fordi Joachim Magnussen var oppført med feil draktnummer på dommerkortet.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en protest fra Brattvåg, sa kampens dommer Christina Pedersen til Sunnmørsposten.

Noen timer senere sendte Brattvåg ut en pressemelding og meddelte at klubben likevel ikke ville protestere.

Brann var grådigste topplag og ga seg ikke før det sto 14-0 i kampen mot Hovding. Dermed er klubbrekorden fra 1917 tangert.

Bård Finne scoret fire mål, mens også Kristoffer Barmen og Kristoffer Larsen gjorde hattrick. Debutanten Vasilij Pavlov scoret også.

Også Rosenborg (11-0 over Buvik) og Strømsgodset (11-0 over Hallingdal) scoret tosifret antall mål. Tarik Elyounoussi gjorde hattrick for Rosenborg, mens Peter Kovacs og Thomas Sørum var blant fire tomålsscorere for Godset.

Coly-show

Etter fire strake serietap fikk seriemester Molde sin første seier med 5-0 over Elnesvågen & Omegn. Aliou Coly ble firemålsscorer, og han gjorde ekte hattrick på ti minutter i første omgang.

Starts 2-0-seier over Vigør tirsdag kveld ble den minste for eliteserielagene i den første cuprunden, men Haugesund hadde mest trøbbel med å ta seg videre. Brodd utlignet to ganger, ved Nicklas Hovland Olsen og Tarjei Skoftedal Fiskum. Først ti minutter ut i annen omgang var Haugesund foran for godt i 5-2-seieren, da Henrik Kjeldsrud Johansen scoret sitt annet mål.

Bare fire av eliteserielagene slapp inn mål, og Haugesund var alene om å slippe inn to. Tromsø (8-1 mot Kirkenes), Sandnes Ulf (7-1 mot Avaldsnes) og Vålerenga (6-1 mot Frigg tirsdag) var de andre toppserielagene som ikke greide å holde nullen.

Variert

Publikumstallene varierte fra de 1900 som så Hallingdal komme til kort mot Strømsgodset til de 55 betalende tilskuerne som så Sandnes Ulf ta seg videre på bekostning av hjemmelaget Avaldsnes.

Heller ikke 1.-divisjonslagene gikk på noen cupbomber onsdag. Alle de 13 som var i aksjon tok seg videre, selv om Follo (3-2 mot Drøbak Frogn) og Ranheim (1-0 mot KIL/Hemne) måtte slite. Mjøndalen ble fjerde lag med tosifret seier da bandyrival Solberg ble knust 10-0.

Bodø/Glimt, Kristiansund og Sandefjord spiller først torsdag.