Målene ikke bare Moas ansvar

Mohammed Abdellaoue får mye av ansvaret offensivt som ensom spiss mot Albania.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Mohammed Abdellaoue får mye av ansvaret offensivt som ensom spiss mot Albania. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Mohammed Abdellaoue hadde et tungt landslagsår i fjor. Bare ett mål ble det for Tyskland-proffen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skulle gjerne hatt flere mål, men det er lite jeg får gjort med det. Noen ganger gjør man en god kamp uten å score mål, andre ganger er det omvendt. Som spiss vil du ha scoring i hver kamp, sier Moa til NTB.

Fredag kveld ligger mye av målansvaret på Hannover-spissen. Hittil i VM-kvalifiseringen er stopper Brede Hangeland Norges mestscorende med to mål.

– Det må fungere offensivt. Og det handler ikke om bare én spiller. Det handler også om midtbanen og kantene. De fleste tenker at spissene skal score mål, men vi har også spillere bakover i laget som kan score, sier Abdellaoue.

Mentalt sterk

Etter en tung høst er Oslo-gutten tilbake i slag for Hannover.

– Formen og helsen er på topp. Jeg spiller kamper og føler meg bra. Det er jeg fornøyd med. Det går opp og ned i fotballen. Høsten var tung, men jeg er sterk mentalt og har bra selvtillit, sier Abdellaoue.

Han mistet aldri troen på egne ferdigheter.

– Jeg visste at jeg skulle komme meg ut av det. Det handler bare om å trene hardt og ha troen, fortsetter angriperen som fredag kveld sikrer seg gullklokka med sin 25. A-landskamp.

Bedre enn Albania

– Har dere funnet noen svakheter hos Albania?

– Svakheter er det alltid. Vi har sett litt video og vet hva vi møter, men jeg tror vi skal konsentrere oss mest om oss selv, sier Moa.

Midtstopper Vadim Demidov er optimist foran VM-kvalmøtet med Albania.

– Albania er et teknisk godt lag, men er kanskje litt ustrukturerte. Det kan slå alle på en god dag, men vi skal i utgangspunktet være bedre med vår organisering. Vi har mange spillere som får spilletid i utlandet. Vi skal være sterkere, men nøkkelen blir å være kompakte, sier Spania-proffen.

Personvernpolicy