Løke viste VM-muskler

Heidi Løke scorer for Norge mot Kroatia i kvartfinalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil mandag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Heidi Løke scorer for Norge mot Kroatia i kvartfinalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil mandag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heidi Løke og de norske håndballjentene er på høygir etter 30-25 over Kroatia i VM-kvartfinalen. Det kan ende i et nytt gull søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Håndball-VM kvinner onsdag, kvartfinale:
Kroatia – Norge 25-30 (12-16)


1300 tilskuere

Toppscorer Kroatia: Andrea Penezic 4.

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø – Ida Alstad 1, Karoline Dyhre Breivang 3, Marit Malm Frafjord, Camilla Herrem 1, Kari Mette Johansen 2, Amanda Kurtovic 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Kristine Lunde-Borgersen 4, Heidi Løke 8, Mari Molid, Tonje Nøstvold 2, Stine Bredal Oftedal, Gøril Snorroeggen 1, Linn Jørum Sulland 4.

Utvisninger: Kroatia 5 x 2 min. og ett rødt kort, Norge 5 x 2 min.

Dommere: Al Suwaid/Bamutraf, Qatar.

Før det venter semifinalen fredag med avkast 23.00 norsk tid. Kroatene ble som ventet for lette. Den norske defensiven leverte ikke akkurat ut juling i småporsjoner.

Kroatia ble mørnet fysisk og ikke minst psykisk og orket bare snaut 20 minutter før de meldte seg delvis ut. Storstjernen Andrea Penezic falt sammen etter den tøffe oppvartningen. Hun ble tidlig skuddredd og passiv. Ikke så rart, kanskje: Penezic må ha følt det som en tur i tørketrommelen hver gang hun prøvde seg.

Det avgjørende rykket kom i overtall. Norge gikk fra 10-8 til 13-8. På det meste sto det 16-9 før en svak avslutning ga 16-12 ved pause.

Løke best

Det så ille ut kort etter pause. Kroatia kom seg opp på 16-18. Så satte Løke i gang et nytt show. Det førte Norge til 27-17.

Løkes (startet på benken) inntreden ga umiddelbar effekt i 1.-omgangen. Hun scoret og skaffet straffer på bestilling. Hun har ikke sin like i angrep. Kristine Lunde-Borgersen bidro også med viktig mål fra distanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er i fysisk bedre form enn noen gang. Vi trener mye i Györ, men jeg legger ned mye selv også. Vi spilte en kjempekamp. Jeg synes de andre på laget er flinke til å bruke meg. Jeg fikk et par slag i ansiktet, og de kjente jeg. Det var tydelig at Kroatia var litt frustrert. På forhånd snakket vi om å gi dem juling. Det gjorde vi. Dette var utrolig gøy, sier Løke til NTB.

For åttende kamp på rad vant Norge mot denne motstanderen. Det skjedde på en kveld der keeper Katrine Lunde Haraldsen bare var på sitt beste i perioder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge viser stadig stigning, og de fysiske ressursene ser nok en gang ut til å holde VM ut. Viljen til å løpe mye i begge retninger, blir avgjørende de kommende dagene.

Så er spørsmålet om Norge innehar nok kvalitet spillemessig til å gå hele veien.

Norge er klar for sin åttende semifinale på de ni siste mesterskapene. Siste miss kom med et helt skadeskutt lag i 2005 (VM). Men det er lenge siden VM-gullet – det eneste – ble dratt inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et nytt finalemøte med Frankrike elleve år etter dramaet på Lillehammer, er ikke noen usannsynlighet.

Topper

To av gigantene i kvinnehåndballen er med i gullracet fortsatt. Dette er fordelingen av titler (OL, VM og EM) siden innføringen europamesterskapet i 1994:

Danmark 7

Norge 7

Russland 4

Frankrike 1

Sør-Korea 1

Ungarn 1

Dansk suksess

Danmark er klar for semifinale mot Frankrike. Danskene kan vinne sin første tittel siden 2004. For VM-gullgrossisten Russland bar det rett ut i kvartfinalen. Laget skuffet og tapte 23-25 mot de franske jentene. Russland har vunnet fire av de fem siste VM-sluttspillene.

Les flere nyheter