Politikvinne dømt for promillekjøring i sivil politibil

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politikvinne i slutten av 30-årene er dømt til 36 dagers betinget fengsel for å ha kjørt en sivil politibil med over to i promille. Kvinnen har sagt opp jobben sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge dommen fra Oslo tingrett hadde hun drukket nesten en halvflaske brennevin før hun satte seg bak rattet i en sivil polititjenestebil i august, skriver Aftenposten.

En promilletest viste at kvinnen hadde 2,33 i promille. Det var kvinnens egen politimester som i november tok ut siktelse mot kvinnen.

Les også: POD: – Nye politimestre trenger ikke å ha politierfaring

– Dette er en alvorlig sak og den viser også at vi har et politikorps som klarer å avsløre sine egne. Det er heldigvis sjeldent at det avsløres slike type hendelser hos polititjenestemenn, sier politimesteren i det aktuelle politidistriktet til avisa.

Kvinnen tilsto, og retten finner det bevist at hun har handlet forsettlig. Ettersom kvinnen selv har ønsket promilleprogram, gikk retten med på en betinget fengselsstraff i 36 dager med vilkår om gjennomføring av programmet.

Les også: Mot opphevelse av politibevæpningen – KrF fornøyd

Hun ble også dømt til å betale en bot på 30.000 kroner og fradømt retten til førerkort i tre år. Kvinnen har sagt opp sin stilling og jobber ikke lenger i politiet.