Vitset om Trump og Putin på nobelkonserten

A-ha fremførte storhiten «Take on Me» sammen med Kygo, mens programleder Jay Leno vitset om både Donald Trump og Vladimir Putin under nobelkonserten fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konserten ble åpnet av bergenseren Kyrre Gørvell-Dahll (24), bedre kjent som Kygo, mens a-ha sto sist på programmet. Da Morten Harket og resten av bandet hadde fremført sine låter, kom Kygo tilbake til scenen. Dermed var det duket for fremføringen av den 30 år gamle storhiten «Take on Me» i Kygos 2015-versjon.

Fremførelsen ble tatt imot med dans og klapping fra mange i publikum, blant dem kronprinsesse Mette-Marit.

Se bildeserie nederst i saken

Les saken: – Prisen til Tunisia er langt fra Nobels visjon

Vitset om Trump

Kveldens programleder var den amerikanske tidligere Tonight Show-programlederen Jay Leno (65), som vitset om den republikanske presidentkandidaten Donald Trump da han entret scenen.

– Det er en stor ære for meg å være her i kveld. Først vil jeg, som amerikaner, offentlig beklage for familien Kardashian. Kan jeg slenge inn Donald Trump der også? sa Leno til stor jubel fra publikum.

Trump forårsaket nylig verdensomspennende furore med sitt forslag om å nekte muslimer innreise i USA.

Også Russlands president Vladimir Putin ble nevnt i det spøkefulle åpningsinnlegget.

– Global oppvarming er et stort problem, ikke sant? Flere nobelprismottakere har tatt til orde for å gjøre noe med klimaendringene. Det som skjer, er skremmende. Med dette tempoet kan Vladimir Putin komme til å ta av seg skjorta i februar, sa Leno.

Les også: Sara Danius kunngjør litteraturprisen for første gang

Takket

Nobelkonserten, som TV-overføres til 130 land og kan nå flere hundre millioner seere, ble også gjestet av flere andre artister. Amerikanske Jason Derulo bidro også til feststemning med «Want to want me», mens norske Aurora Aksnes fremførte to låter. Også den tunisiske sangeren og låtskriveren Emel Mathlouthi og danske MØ var med på konserten til ære for fredsprisvinnerne, Den tunisiske dialogkvartetten.

Prisvinner Ouided Bouchamaoui, som leder den tunisiske arbeidsgiverorganisasjonen UTICA, takket Nobelkomiteen og artistene for konserten da kvartetten kom opp på scenen, og fortalte at det tunisiske folk elsker kunst.

– Kom på besøk til Tunisia. Oppdag museene, besøk de mange festivalene og kunstgalleriene. La oss også invitere dere til å dra nytte av vårt herlige, varierte, naturlige og milde klima. Nå er det 20 grader i Tunisia, mens det i Oslo er 5 grader. Ikke ta det som en provokasjon, men heller en invitasjon til å komme og besøke oss, sa UTICA-lederen.

Fredsprisvinnerne og kronprinsparet under nobelkonserten i Telenor Arena. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus