Barn på fredsprisfest heier på Tunisia

Se hele opptaket av Redd Barnas fredsprisfest her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn ropte heia for Den tunisiske dialogkvartetten og forklarte hva kvartetten har oppnådd under Redd Barnas Fredsprisfest før fredsprisseremonien i Oslo rådhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dialogkvartett er et rart ord, sier de fire sjuendeklassingene som leder Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter, før de forklarer at fire organisasjoner har jobbet sammen for å få partene til å prate med hverandre i stedet for å slåss.

Tolv sjuendeklassinger fra Sagene og Tiurleiken skole utgjør festkomiteen. Ifølge Redd Barna har barna jobbet hardt for å forstå hva årets fredspris handler om.

– Dialog er å snakke sammen. Det var det de fikk til i Tunisia. Det førte til at Tunisia nå er et demokratisk land med ordentlig grunnlov, forklarer programlederne.

Les også: Strenge sikkerhetstiltak rundt Nobel-seremonien

Litt forsinket ankom fredsprisvinnerne fredssenteret torsdag formiddag, og barna ønsket fredspristakerne velkommen med å si hei på arabisk.

Sjuendeklassingene som sto for intervjuet stilte spørsmål som har kommet inn fra andre skolebarn, blant annet hva som er Houchine Abassis drøm for Tunisia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min drøm er en stor drøm. Denne nasjonale dialogen var første steg på en lang reise, som vil fortsette med titusenvis av flere steg, svarer Abassi, som er generalsekretær i fagbevegelsen UGTT.

Kronprinsesse Mette-Marit og sønnen Sverre-Magnus, og Oslo-ordfører Marianne Borgen deltok også på fredsprisfesten.

Les også: – Prisen til Tunisia er langt fra Nobels visjon