Danske «Hver gang vi møtes» preges av seksuell trakasserings-anklager

Flere artister som har vært med på danske «Toppen af Poppen», sier de opplevde å bli seksuelt trakassert mens de var med på programmet.

Alex Vargas, Malte Ebert, Hjalmer, Mathilde Falck, Katinka Bjerregaard, Simon Kvamm og Maria Bramsen var alle med i 2021-sesongen av «Toppen af Poppen».
Alex Vargas, Malte Ebert, Hjalmer, Mathilde Falck, Katinka Bjerregaard, Simon Kvamm og Maria Bramsen var alle med i 2021-sesongen av «Toppen af Poppen». Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske TV 2-serien «Toppen af Poppen», som er Danmarks versjon av «Hver gang vi møtes», anklages for å ha et seksualisert miljø, og flere kvinnelige artister forteller nå om seksuell trakassering.

Det skriver NRK.

Se video: Klasker seg selv på direkten

Kommer frem i dokumentar

NRK viser til en artikkel i Ekstra Bladet som skriver om en ny dokumentar i Danmarks Radio som tar for seg sexisme i mediebransjen.

Det er i denne dokumentaren at flere artister som har deltatt i programmet forteller om uønskede hendelser på sett. Det er særlig en av musikerne i bandet som trekkes frem.

Han skal flere ganger ha kommentert kroppene til de kvinnelige artistene og blant annet gikk uttrykk for at han gledet seg til å se på rumpa til artisten Stine Bramsen mens de øvde.

Artist Katinka Bjerregaard, som deltok i 2021-sesongen av programmet, forteller om en historie hvor musikeren stakk lakkskoene sine under skjørtet hennes og sa «Nå kan jeg se opp».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikeren beklager

Det var flere hendelser i 2021-sesongen, som gjorde at produksjonen ble varselet, men artistene føler ikke de ble tatt på alvor. Produksjonsselskapet Mastiff startet nemlig ikke å undersøke anklagene før i 2023 – to år etter at artistene varslet.

Til Danmarks Radio sier produksjonsselskapet at undersøkelsene viste at sjargongen i produksjonen til tider var grenseoverskridende og en del av en upassende kultur.

– Det har vi rettet opp i, legger de til.

Den mannlige musikeren beklager til artistene han har støtt

– Jeg vil gjerne beklage uforbeholdent til de artistene som har opplevd at jeg verbalt har skapt en grenseoversprengande stemning. Så er det element i fortellingene jeg ikke kjenner meg igjen i.