Cher vant over eksmannens enke – får igjen penger for gamle hitlåter

Cher (t.h.) viser fremdeles bein når hun stiller på filmpremiere sammen med Pink. Foto: Chris Pizzello/AP/NTB
Cher (t.h.) viser fremdeles bein når hun stiller på filmpremiere sammen med Pink. Foto: Chris Pizzello/AP/NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cher vant over enken til sin tidligere ektemann og musikkmaker Sonny Bono i en kamp om inntektene fra deres gamle hitlåter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det innebærer at Cher får tilbake sin andel av inntektene til Sonny & Cher-låter som «I Got You Babe», melder Rolling Stone.

Cher gikk til sak mot Mary Bono, som stoppet utbetalingene i 2016, etter en lov som gir låtskriverne eller deres arvinger tilbake rettighetene til sanger etter 35 år. Nå må Mary Bono gi Cher hennes halvpart av royaltyinntektene – og dessuten tilbakebetale nærmere en halv million dollar.

Sonny & Cher sto bak en rekke store hitlåter fra 1960-tallet og fram til skilsmissen i 1978. Under skilsmisseforhandlingene ble det bestemt at Cher skulle få rett til halvparten av katalogen, selv om det var Sonny Bono som skrev sangene.

I år skal Cher omsider innlemmes i Rock and Roll Hall of Fame, etter å ha vært holdt utenfor i flere årtier. Hun har hatt listetoppende singler i sju årtier, og vært aktuell for innlemmelse siden 1991.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember i fjor raste Cher mot at hun aldri ble spurt, og sa at hun ikke lenger var interessert i å figurere i æreshallen «selv om de ga meg en million dollar». Da nominasjonslisten ble kjent tidligere i år fikk imidlertid pipen en annen lyd, ifølge Entertainment Tonight :

Nå takker hun for æren, men advarer likevel om at hun ikke bare skal smile seg inn i æreshallen under seremonien.

– Jeg har noen ord jeg vil si, lover 78 år gamle Cher.