Prinsesse Märtha Louise i nytt intervju: – Falt inn i depresjon og selvforakt

Prinsesse Märtha Louise i samtale om livet og møtet med pressen, sammen med Hanne Skartveit, politisk redaktør i VG under Medieleder 2023.
Prinsesse Märtha Louise i samtale om livet og møtet med pressen, sammen med Hanne Skartveit, politisk redaktør i VG under Medieleder 2023. Foto: Tuva Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise vil ikke snakke med pressen. Det vil si norsk presse. Nylig stilte hun opp i et intervju med den sveitsiske avisen Blick.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter VGs avsløringer om hvordan Se og Hør hadde jobbet for å få tak i informasjon om Durek Verrett , bestemte prinsesse Märtha Louise og forloveden seg for å slutte å snakke med pressen. Det meldte de i et innlegg på Instagram.

De sa de frem mot bryllupet i stedet skulle fokusere på sin «mentale velvære og kjærlighet til hverandre».

Boikotten av pressen gjaldt imidlertid bare norsk presse. Nå har nemlig den norske prinsessen latt seg intervjue av den sveitsiske avisen Blick.

Dagbladet omtalte saken først.

Les mer om kongelige her!

Se video: – En tabbe

Fortalte om depresjon

Prinsessen har denne uka oppholdt seg i Sveits i forbindelse med en todagers konferanse med navn «The Art of Abundance». Intervjuet foregikk på luksushotellet Grand Resport Bad Ragaz.

På luksushotellet svarte den norske prinsessen på kongehusekspert, Flavia Schlittlers spørsmål. Märtha åpnet seg blant annet opp om hvordan det har vært å vokse opp som prinsesse i offentlighetens lys.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var tidligere veldig viktig for meg å gjøre alle til lags, å glede alle, å gjøre alle lykkelige. Den eneste som ikke var lykkelig, var meg. Slik falt jeg inn i depresjon og selvforakt.

I intervjuet tar hun også opp temaet om å akseptere seg selv for den man er, og hvor viktig det er å stå støtt i det.

– Uten å bøye oss, uten å oppfylle andres forventninger. Et viktig skritt mot dette er å ikke angre på noe. Ikke angre på alt vi har opplevd, som har formet oss, ikke undertrykke det, men vokse fra det. Slik lærer vi å elske oss selv. Dette fører til ærlighet og åpenhet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stive priser for å se Märtha

Märtha er på konferansen sammen med Mari Manzetti (59) og Lilli Bendriss (78), som hun har podkasten «HeartSmart Conversations» med.

Ifølge Dagbladet er prinsessen en av hovedtalerne på konferansen og skal sammen med Manzetti og Bendriss holde en workshop. Konferansen arrangeres av The League of Leading Ladies og er en businessklubb for kvinnelige bedriftsledere og toppledere i internasjonale bedrifter fra forskjellige virksomheter og bransjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men man må punge ut om man ønsker å delta.

Prisen for en konferansepakke koster 2480 sveitsiske franc, noe som tilsvarer 28.480 kroner, mens en vanlig billett koster 23.540 kroner. Begge disse alternativene er utsolgt ifølge Dagbladet. Det er kun digital billett som er igjen, men også prisen her er stiv. Vil du delta på konferansen digitalt må du fortsatt betale over 10.000 norske kroner.