Celine Dion kjemper mot sjelden sykdom: – På et tidspunkt døde hun nesten

Den kanadiske sangeren Celine Dion deler ut prisen for årets album på scenen under den 66. årlige Grammy-utdelingen i Los Angeles 4. februar 2024.
Den kanadiske sangeren Celine Dion deler ut prisen for årets album på scenen under den 66. årlige Grammy-utdelingen i Los Angeles 4. februar 2024. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den verdenskjente kanadiske sangerinnen Celine Dion avslørte i 2022 at hun hadde blitt diagnostisert med sykdommen Stiff Person Syndrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stiff person syndrom er en autoimmun sykdom som er kjennetegnet av økende muskelstivhet og smertefulle kramper ved bevegelser og ulike sinnstemninger.

Diagnosen førte til at Dion måtte avlyse turneer både i USA og i Europa. Det har tidligere kommet fram at sangerinnen har hatt vansker med å finne medisiner som virker for henne og at hun har mistet kontroll over musklene sine, ifølge New York Post.

«My Heart Will Go On»-sangerinnen har tidligere uttalt at hun er bestemt for å komme tilbake på scenen og at hun «vil leve et så normalt liv som mulig».

Se video: Her faller han ned i sprekken

Vil tilbake

En ny dokumentar viser en åpenhjertig og preget Dion idet hun forteller om kampen mot sykdommen. I et klipp fra dokumentaren bryter sangerinnen sammen.

– Jeg jobber hardt hver dag, men jeg må innrømme at det har vært en kamp. Jeg savner det så mye, sier Dion.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Menneskene, jeg savner dem, fortsetter hun med tårer i øynene.

I dokumentaren gjentar hun at hun vil tilbake på scenen.

– Hvis jeg ikke kan løpe, går jeg. Hvis jeg ikke kan gå, kryper jeg, og jeg gir meg ikke. Jeg gir meg ikke, forteller hun.

Har påvirket stemmen

I forbindelse med dokumentaren har NBC gjennomført et intervju med Dion. Programleder og journalist Hoda Kotb har lettet på sløret om hva de to snakket om. Ifølge henne var Celine Dion på et punkt nær døden, skriver Page Six.

– Celine Dion på et tidspunkt, hun er nå mye bedre, men på et tidspunkt døde hun nesten, noe som er noe hun forteller. Det var en skremmende tid, forteller Kotb i programmet sitt på NBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun ble diagnostisert med en forferdelig sykdom, og på et tidspunkt lurte hun på om hun kom til å klare seg, om hun kom til å overleve det, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kotb forklarer videre at mange lenge lurte på hva som var i veien med Dion og at sykdommen også har påvirket stemmen hennes. Til tross for dette forteller Kotb at Dion sang på et punkt i intervjuet og at hun hørtes «fantastisk» ut.

Autoimmunt stivhetssyndrom er svært sjelden men forekommer to til tre ganger hyppigere hos kvinner enn hos menn, blant voksne er den vanligst i alderen 20 til 50 år.

Ifølge NHI er prognosen for sykdommen variabel, hos mange pasienter har sykdommen et vagt forløp der de stort sett er fri for symptomer, men tilstanden kan gi plutselige episoder med stivhet.

Andre pasienter kan ha et mer aggressivt forløp der tilstanden raskt går over i et fremtredende sykdomsbilde.