Prins Philip skal ha advart dronning Elizabeth om Meghan Markle, ifølge ekspert

Prins Philip, hertuginne Meghan av Sussex og prins Harry tilbake i 2017.
Prins Philip, hertuginne Meghan av Sussex og prins Harry tilbake i 2017. Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hertugen av Edinburgh skal ha sammenlignet Meghan med amerikaneren Wallis Simpson, som i sin tid giftet seg med kong Edvard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober 2016 ble det kjent at prins Harry, hertug av Sussex (39) hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (42).

Mens avdøde dronning Elizabeth II i utgangspunktet skal ha hatt store forhåpninger til Harrys fremtidige kone, skal prins Philip, hertug av Edinburgh, ha vært bekymret.

Det skriver den britiske avisen The Mirror, som siterer den kongelige forfatteren Ingrid Seward i hennes bok «My Mother and I», som handler om forholdet mellom kong Charles III og hans mor, dronning Elizabeth.

Les mer om kongelige her!

Abdiserte for kjærligheten

«Snart så det ut til at landet som helhet tok imot Meghan med like ekte glede (som dronningen, journ.anm.). En av de få som var forsiktige med å bukke under for sjarmoffensiven hennes, var imidlertid prins Philip. Mens dronningen fortsatte å kjempe for Harrys nye kjærlighet, advarte han sin kone om å være forsiktig», skriver Seward i boken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Seward skal Meghan, nå hertuginne av Sussex, ha minnet han om amerikaneren Wallis Simpson, som også var skilt og giftet seg med en britisk kongelig, nemlig kong Edward.

Kong Edward VIII var konge i Storbritannia i 1936, men måtte abdisere samme år da han forelsket seg og ville gifte seg med den fraskilte Simpson. De to ble senere hertug og hertuginne av Windsor.

Edwards bror, og dronning Elizabeths far, kong George VI, tok så over som regent.

Se video: Her avslører hun det

Prins Philip hadde kallenavn på Meghan Markle

Prins Philip skal ifølge Seward ha hatt et kallenavn på Meghan, basert på hvor mye hun minnet han på Simpson.

Det fortalte Seward i et intervju med GB News.

Kallenavnet skulle ha vært «hertuginnen av Windsor» ofte forkortet «DoW», sa hun videre.

Videre skriver Seward at dronning Elizabeth var «fullstendig klar over» hva Philip mente med sammenligningen. Og skal senere selv ha bemerket seg at Harry kanskje hadde vært litt «for forelsket» i Meghan. Trolig med henvisning til hvordan hertugparet meldte seg ut av den britiske kongefamilien og flyttet til California i USA.