Prinsesse Diana skal tårevått ha søkt råd hos Dronning Elizabeth: – Alle hater meg

Dronning Elizabeth, til høyre, og Diana, prinsesse av Wales, smiler til gratulanter utenfor Clarence House i London, i dette arkivbildet fra 4. august 1987.
Dronning Elizabeth, til høyre, og Diana, prinsesse av Wales, smiler til gratulanter utenfor Clarence House i London, i dette arkivbildet fra 4. august 1987. Foto: Martin Cleaver / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før han ble kronet til konge av Storbritannia, og måtte håndtere kreftdiagnoser og kranglende sønner, har nåværende kong Charles gjentatte ganger måttet tåle å være i søkelyset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Charles sitt ekteskap til prinsesse Diana, samt skilsmissen som fulgte, fikk en verden til å gå mann av huse etter overskrifter og sladder.

Etter hvert som problemene i ekteskapet mellom Diana og Charles begynte å melde seg, skal den avdøde prinsessen ha forsøkt å finne råd og trøst hos daværende dronning Elizabeth , skriver Fox News.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video:Tåkete og forvirret

Hysterisk

Forfatter og kongehusekspert Ingrid Seward sier i et intervju med den amerikanske kanalen at dronning Elizabeth ikke visste hva hun skulle gjøre når Diana tårevått skal ha bedt om hjelp.

– Diana pleide å gå inn på et privat rom mellom dronningens møter, som var verdt 20. minutt, og brøt ut i gråt. Hun sa: «Alle hater meg, og jeg hater mannen min. Han er et mareritt». Dronningen sto bare der forferdet, og Diana ble mer og mer hysterisk, sier Seward.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfatteren fortsetter med å si at den avdøde dronningen var usikker på hvordan hun skulle håndtere situasjonen, men at hun mente at Charles burde klare å håndtere det hele.

Charles og Diana giftet seg 29. juli 1981 i et storslått bryllup i St. Pauls katedral i London , og bryllupet sett på TV hele verden rundt av 750 millioner, mens over 600.000 håpefulle fylte den britiske hovedstadens gater i håp om å se «de lykkelige», ifølge Vanity Fair.

Charles skal ha hatt betenkeligheter om å faktisk gjennomføre bryllupet etter forlovelsen, men skal ha gjort det fordi han «følte han ville skuffe alle om han ikke gjorde det».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteskapet som fulgte var ikke rosenrødt, daværende prins Charles innledet etter hvert et godt kjent forhold til nåværende dronning Camilla, samtidig som det verserte rykter at Diana hadde partnere på si.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tragisk slutt

Ifølge kongehusekspert Seward var ekteskapet mellom Charles og Diana dømt til å mislykkes fordi de begge var «umodne» og at de ikke egentlig «passet sammen».

– Diana sa mange, mange, mange år senere til meg: «Hvis vi bare hadde møttes på et annet tidspunkt i livet». Hun hadde en fastlåst forestilling om hvordan hun trodde Charles var, og sånn var han overhodet ikke.

Sammen skulle Charles og Diana få to sønner, prins William og prins Harry.

I senere tid er det deres nå forsurede forhold som preger store deler av nyhetssakene om det britiske kongehuset.

Prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997. Hun ble 36 år gammel.