U2 hyllet sykmeldt trommeslager fra scenen

Larry Mullen har ikke vært borte fra en U2-konsert siden 1978 før han i 2019 ble sykmeldt i forbindelse med en operasjon. Her er han tilbake i 2005 på Valle Hovin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Larry Mullen har ikke vært borte fra en U2-konsert siden 1978 før han i 2019 ble sykmeldt i forbindelse med en operasjon. Her er han tilbake i 2005 på Valle Hovin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ryktene om at Larry vil spille med oss i kveld er dessverre ikke sanne. Men han er her med oss, sa Bono fra scenen i Las Vegas sist helg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av U2-fansen håpet at Larry Mullen Jr. ville dukke opp for å spille på en av helgens avsluttende konserter på gigantscenen The Sphere, der bandet har gjort 40 konserter, rapporterer Variety.

Men Bono måtte skuffe dem – selv om han fredag røpet at Mullen var til stede blant publikum, sittende i en egen losje. Mens publikum ropte «Larry», dro U2 til med låten «Beautiful Day» som siste låt, og Bono gjorde om deler av teksten til å lyde «Larry Mullen, you’re beautiful!».

Trommeslageren har vært sykmeldt fra konsertopptredener siden 2019 etter å ha vært gjennom operasjoner blant annet i nakken. Det er første gang siden 1978 at han ikke spiller med bandet han var med på å grunnlegge – da han som 14-åring hang opp en lapp på skolens oppslagstavle om at han søkte etter noen å spille med.

– Det er vi evig takknemlige for, sa Bono fra scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mullen har imidlertid vært med på plateinnspillinger med U2 og er å høre på fjorårets låt «Atomic City». Hans vikar på scenen The Sphere har vært Bram van den Berg fra bandet Krezip.

Etter at Larry Mullen Jr. gjestet konserten fra publikumsplass, delte U2 en uttalelse han kom med på X. Der takker trommeslageren for «en utrolig kveld» og avslutter med ordene:

– En svært følelsesladd kveld for meg personlig.