Kong Charles angivelig i gang med planene for tronskifte: – Ingen stoler på Harry

Kong Charles leser kort og beskjeder med gode ønsker etter kreftdiagnosen i Buckingham Palace i London, onsdag 21. februar 2024.
Kong Charles leser kort og beskjeder med gode ønsker etter kreftdiagnosen i Buckingham Palace i London, onsdag 21. februar 2024. Foto: Jonathan Brady / PA via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske monarken skal angivelig være i gang med planene for tronskifte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at det er mindre enn et år siden verden så Charles bli kronet til konge i Westminster Abbey 6. mai 2023 kan det virke som den britiske monarken ser framover.

Det skal være kong Charles sin nylige kreftdiagnose som har fått han til å begynne å tenke på framtiden.

Kong Charles offentliggjorde kreftdiagnosen tidlig i februar etter et annet kirurgisk inngrep, han skal nå være under behandling og har fortsatt noen av sine kongelige plikter.

Ifølge han selv har han blitt overveldet over responsen han har fått etter at diagnosen ble offentliggjort, skriver People.

– Jeg har fått så mange fantastiske meldinger og kort. Det har fått meg til å gråte det meste av tiden.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: Charles blir kronet til konge:

Har ikke tillit

Det er kongehusekspert Tom Quinn som sier til The Mirror at kong Charles er i gang med planene for tronskiftet, men han legger til at prins Harry ikke vil være en del av planleggingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Planleggingen av arvefølgen er svært hemmelig, og ingen stoler på at Harry er en del av den, av den enkle grunn at hvis han føler seg krenket eller ikke får det han mener han fortjener, går han rett til pressen.

– Charles er også klar over at William, som fremtidig konge, er sentral i planleggingen som nå pågår. Offisielle tjenestemenn hadde antatt at Charles ville holde seg frisk i hvert fall til midten av 80-årene før arvefølgen måtte planlegges, men nå har den faktisk begynt, noe som kan tyde på at Charles' kreftsykdom er farligere enn vi har fått inntrykk av, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen vei tilbake

Da diagnosen til den britiske monarken var et faktum, hastet hans yngste sønn prins Harry seg raskt over dammen fra USA for å besøke faren. Han ble ikke lenge og dro raskt tilbake til kona Meghan Markle og deres barn i California.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter besøket kunne det virke som Harry lot døren for stå på gløtt for en mulig tilbakekomst til et kongelig liv. Kilder kunne fortelle at prins Harry ikke ville sagt nei om kong Charles hadde spurt han om å hjelpe til med de kongelige pliktene, ifølge The Sunday Telegraph.

Dette ble tilsynelatende raskt avvist da kilder innad i Buckingham Palace rykket ut og hevdet at det «ikke er en vei tilbake» for Meghan og Harry etter at de trakk seg ut av den kongelige tilværelsen i 2020, ifølge kildene var det «null prosent sjanse» en tilbakekomst.

Prins Harry har fortalt tidligere at han tror at sykdom er noe som kan «bringe familier sammen».