Så mye er Hollywood-frue Gunilla Perssons beslaglagte smykker verdt

Gunilla Persson ble nummer fire i Melodifestivalens delfinale med låten «I won't shake (La la Gunilla)» og er dermed klar for å kjempe i finalen om å bli Sveriges bidrag til Eurovision i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB
Gunilla Persson ble nummer fire i Melodifestivalens delfinale med låten «I won't shake (La la Gunilla)» og er dermed klar for å kjempe i finalen om å bli Sveriges bidrag til Eurovision i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

79.500 svenske kroner. Så mye er de beslaglagte smykkene og eiendelene til Hollywood-fruen Gunilla Persson verdt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Kronofogdemyndigheten, som tilsvarer namsmannen her til lands, til TT.

Eiendelene til den tidligere svenske Hollywood-fruen, som sist helg gikk videre til Melodifestivalens finale, ble beslaglagt søndag – til store avisoverskrifter. Nå er verdien fastsatt.

– Vi har ved hjelp av en ekspert kommet fram til en totalverdi på 79.500 kroner, sier Johannes Paulson hos Kronofogden. Tidligere har Gunilla Perssons advokat sagt at smykkene som er beslaglagt, ikke er ekte. Til det svarer Paulson:

– Det kommer an på hva man legger i ordet ekte. Det dreier seg om gull, men av mindre verdi.

Nå vil eiendelene til Gunilla Persson bli lagt ut på Kronofogdens nettauksjon Auktionstorget i løpet av én til to uker. Summen som oppnås, vil gå til å nedbetale gjelden på nær 640.000 kroner hun pådro seg for ulike bidrag hun fikk fra Sverige i den tiden hun bodde i USA og medvirket i «Svenske Hollywoodfruer».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var søndag morgen at den svenske namsmannen slo til mot Gunilla Perssons hotellrom, dagen etter at hun hadde konkurrert i Melodifestivalens delfinale. De tok med seg et par Chanel-sko, flere halssmykker, armbånd og ringer samt vesker, jakker og en kjole.

Hennes advokat Mark Safaryan har tidligere sagt at han mistenker Kronofogden for å «dramatisere det hele foran det svenske folket og vise at de utfører en jobb».

– Her har vi en myndighet som gjør reality av et tvangsfullbyrdelsesvedtak.

Gunilla Persson ble nummer fire i delfinalen med låten «I won't shake (La la Gunilla)» og er dermed klar for å kjempe i finalen om å bli Sveriges bidrag til Eurovision i Malmö.