Kong Charles takker folket for støtten ett år etter dronning Elizabeths død

Kong Charles på vei til sin egen kroningsseremoni i London i mai. Fredag er det ett år siden hans mor dronning Elizabeth døde. Kongen vil bruke dagen som en anledning til å hylle sin avdøde mor og takke det britiske folket for deres støtte og kjærlighet det siste året. Arkivfoto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Kong Charles på vei til sin egen kroningsseremoni i London i mai. Fredag er det ett år siden hans mor dronning Elizabeth døde. Kongen vil bruke dagen som en anledning til å hylle sin avdøde mor og takke det britiske folket for deres støtte og kjærlighet det siste året. Arkivfoto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er dypt takknemlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse spilt inn ved Elizabeths favorittslott Balmoral, takker kong Charles folket for støtten de har vist ham siden morens død for ett år siden.

– Jeg er dypt takknemlig for kjærligheten og støtten som har blitt vist til min kone og meg det siste året, sier kongen.

Han hyller moren, som døde på slottet Balmoral i Skottland 8. september i fjor, for hennes hengivne tjeneste for Storbritannia.

– Vi minnes med stor hengivenhet hennes lange liv, hengivne tjeneste og alt hun betydde for så mange av oss, sier han.

Charles' sønn, prins William og hans kone Kate, skal etter planen delta på en minnegudstjeneste for dronning Elizabeth i St. Davids i Wales fredag ettermiddag.

Dronning Elizabeth er britenes lengesittende monark. Da hun døde i fjor 96 år gammel, hadde hun sittet sammenhengende på tronen siden 1953.