«Kalkunpriser» til Tom Hanks

Den amerikanske skuespilleren Tom Hanks fikk to lite flatterende priser på Razzies, motstykket til den mer glamorøse Oscar-utdelingen.
Den amerikanske skuespilleren Tom Hanks fikk to lite flatterende priser på Razzies, motstykket til den mer glamorøse Oscar-utdelingen. Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-stjernen Tom Hanks ble en av de store «vinnerne» under Razzies, som kårer årets verste filmer og skuespillerprestasjoner rett før Oscar-utdelingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Razzies, eller Golden Raspberry Awards, ble kåret for 43. gang lørdag. Hanks fikk to priser for sin rolle som Elvis' manager, «oberst» Tom Parker i filmen «Elvis», melder Variety.

Netflix-filmen «Blonde», inspirert av livet til Marilyn Monroe, var nominert i flest kategorier. Filmen gikk til topps både i den minst attraktive kategorien, nemlig årets verste film, og i kategorien verste manus.

«Elvis» gikk til topps i kategoriene verste mannlige birolle og verste filmkombinasjon, sistnevnte for «Tom Hanks og hans lateksfylte ansikt (samt den tåpelige aksenten)».

Hanks føyer seg inn i en rekke skuespillere som både har vunnet en Razzie og en Oscar. På denne lista står fra før Eddie Redmayne, Halle Berry, Jared Leto og Nicole Kidman.

Leto fikk i år sin andre Razzie da han ble kåret til verste mannlige skuespiller for innsatsen i vampyrfilmen «Morbius».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen for verste kvinnelige skuespiller gikk til Razzies selv, i et forsøk på å gjøre bot for at de nominerte en tolv år gammel skuespiller. Det vakte kraftig kritikk, noe som førte til en beklagelse og innføring av 18-årsgrense for fremtidige nominerte.

Razzie-prisene er delt ut siden 1980 som et motstykke til Oscar-utdelingen, som går av stabelen søndag. Vinnerne stemmes fram av betalende medlemmer av Golden Raspberry Foundation, uten at det er noe krav om at de må ha sett de nominerte filmene.