Harry og Meghan må forklare seg om «ærekrenkelse» mot Samantha Markle

Prins Harry og hertuginne Meghan Markle fotografert i Haag i Nederland i april i fjor.
Prins Harry og hertuginne Meghan Markle fotografert i Haag i Nederland i april i fjor. Foto: Peter Dejong / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hevdet hun var enebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et kontroversielt intervju med Oprah Winfrey i 2021 at hertuginne Meghan Markle (41) sa noe som fikk halvsøsteren Samantha Markle (58) til å steile.

Hun hevder det var krenkende at Meghan «uriktig og ondsinnet» refererte til seg selv som «enebarn», og har gått til sak mot søsteren for ærekrenkelse.

Meghan har forsøkt å stanse saken, men tirsdag fastslo en dommer i Florida at hun og ektemannen prins Harry (38), som også deltok på det famøse intervjuet, må forklare seg i saken, skriver BBC.

Samantha Markle, her fra et intervju i 2018, saksøker halvsøsteren Meghan for ærekrenkelser. Foto: Skjermdump/ITV/REUTERS
Samantha Markle, her fra et intervju i 2018, saksøker halvsøsteren Meghan for ærekrenkelser. Foto: Skjermdump/ITV/REUTERS

Samantha Markle lider av multippel sklerose (MS) og bruker rullestol. Hun argumenterer at omlag 50 millioner mennesker i 17 land så Oprah-intervjuet i 2021, og at hun gjennom lillesøsterens uttalelser ble påført «ydmykelse, skam og hat verden over».

I søksmålet vises det også til at Meghan har anvendt «kongehusets mektige PR-apparat» til å spre «løgner verden over» om Samantha selv og deres felles far Thomas Markle. Det vises til en angivelig «planlagt (overlagt, journ.anm) kampanje for ødelegge deres rykte og troverdighet».

Det kommer ikke frem når søksmålet er berammet til.