«Grevinnen og hovmesteren» får nytt liv

Fra "Grevinnen og Hovmesteren". Udatert.( Fra NTB-ark. TV-filmer....)
Fra "Grevinnen og Hovmesteren". Udatert.( Fra NTB-ark. TV-filmer....) Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I årtier har «Grevinnen og hovmesteren» vært en klassiker på europeiske TV-skjermer ved jule- og nyttårstider. Nå planlegges en TV-serie om rollefigurene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens sketsjen sendes på lille julaften i Norge, der den et fast innslag på nyttårsaften i flere andre europeiske land. Ikke så rart egentlig, siden handlingen foregår i et nyttårsselskap.

«Grevinnen og hovmesteren» ble spilt inn i 1963 og handler som kjent om den velstående miss Sophie som har invitert fire gamle, men akk så avdøde, venner til middagsselskap. Butleren James tvinges til å skåle med gjestenes glass og blir fullere og fullere.

Nå planlegges en TV-serie der vi møter rollefigurene 50 år yngre, skriver The Guardian.

– Da jeg var barn lurte jeg alltid på hvorfor de fire mennene ikke satt ved bordet, og på hvordan de kunne tenkes å se ut, sier Tommy Wosch, produsent og manusforfatter til den nye serien.

Handlingen legges til et gods i Sussex i 1921. Den rike og ugifte miss Sophie er 39 år og vartes opp av fem friere: Den prøyssiske offiseren admiral von Schneider, eventyreren sir Toby, den franske livsnyteren Pommeroy, den engelske kolonialisten Winterbottom, og sist men ikke minst James, sønn av godsets butler.

Serien skal produseres av det tyske produksjonsselskapet UFA, og innspillingen skal etter planen starte neste år.