Kevin Spacey tiltalt for ytterligere sju overgrep

Skuespiller Kevin Spacey på vei hjem fra en rettssal i oktober, da han ble frikjent i en overgrepssak. Nå er tiltalt i en ny sak.
Skuespiller Kevin Spacey på vei hjem fra en rettssal i oktober, da han ble frikjent i en overgrepssak. Nå er tiltalt i en ny sak. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB

Skuespilleren Kevin Spacey er tiltalt for ytterligere sju overgrep i Storbritannia. Han har allerede nektet seg skyldig i flere andre overgrepsanklager.

Ifølge Sky News har påtalemyndigheten oppgitt at de nye tiltalepunktene er knyttet til en rekke seksuelle overgrep mot en mann i perioden mellom 2001 og 2004.

Fra før av er Spacey tiltalt for flere overgrep mot tre menn i 30- og 40-årene, som skal ha skjedd i London og Gloucestershire for opptil 17 år siden.

Spacey er tidligere frikjent for overgrep i en annen sak i USA, der en skuespiller anklaget ham for å ha forgrepet seg mot ham på 1980-tallet.

Ettersom mannen ikke vant fram i straffesaken, gikk han til sivilt søksmål med krav om 40 millioner dollar i erstatning, men heller ikke her vant han fram.

Det er fem år siden Spacey fikk de første anklagene om grenseoverskridende seksuell atferd rettet mot seg i forbindelse med metoo-bevegelsen. Det førte til en brå slutt på hans skuespillerkarriere. Han mistet rollen i den svært populære TV-serien «House of Cards» og har siden holdt seg unna offentligheten.