Ekstra Bladet: Harry Styles-konsert i København avlyst

Den britiske artisten Harry Styles skal ha konsert i København i kveld, hvor flere er skutt i en skyteepisode på en kjøpesenteret like i nærheten av konsertarenaen.
Den britiske artisten Harry Styles skal ha konsert i København i kveld, hvor flere er skutt i en skyteepisode på en kjøpesenteret like i nærheten av konsertarenaen. Foto: Charles Sykes / Invision / AP / NTB

Harry Styles-konserten i København er avlyst, og metroen stenges for andre reisende for at konsertpublikummet skal komme seg hjem.

– For å frakte gjester fra Royal Arena hjem, stenges metroen på Amager midlertidig for andre reisende, opplyser politiet.

Ifølge dansk TV 2 fikk konsertgjengerne i 21.30-tiden beskjed fra scenen at konserten var avlyst. Royal Arena har en kapasitet på opptil 16.000 publikummere. Konserten med Harry Styles var utsolgt.

Konsertarenaen ligger kun 700 meter fra Field's kjøpesenter.

Arrangøren Live Nation opplyste i et Facebook-innlegg i 19.30-tiden at konserten ble utsatt til klokken 21, og at politiet hadde gitt dem klarsignal til å gjennomføre den. Live Nation har foreløpig ikke kommet med en ny uttalelse om konserten.

I kommentarfeltet til innlegget hagler kritikken mot Live Nation. Folk krever at konserten avlyses og kaller avgjørelsen om å gjennomføre den som planlagt, for usmakelig. Mange skriver at de var til stede i Field's under skytingen og ikke vil på konsert.

Harry Styles selv kommenterte masseskytingen tidligere fredag.

– Teamet mitt og jeg ber for alle involverte i skytingen på kjøpesenteret i København. Jeg er i sjokk, skrev han i et innlegg på Snapchat.