24. juni 1957 – 6. november 2021

UB40-medlem Astro død etter kortvarig sykdom

<p>Astro, til høyre, sammen med UB40-kompisene Robin Campbell og Ali Campbell, fotografert i Johannesburg i Sør-Afrika i 2007.</p>
Astro, til høyre, sammen med UB40-kompisene Robin Campbell og Ali Campbell, fotografert i Johannesburg i Sør-Afrika i 2007. Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters/NTB

– Vi er sønderknuste.

Terence Wilson, best kjent under artistnavnet Astro, døde lørdag, 64 år gammel.

Astro var en av de lengstspillende medlemmene av det legendariske britiske reggaebandet UB40.

Det melder BBC . Dagbladet var første avis til å omtale dødsfallet i Norge.

Knust

Astro var en av vokalistene i bandet fra 1979, året etter at det ble grunnlagt, til han ga seg i 2013. Fra da av spilte han med tidligere UB40-frontmann Ali Campbell i i utbrytergruppa «UB40 featuring Ali Campbell and Astro», som hadde spilt noen konserter i år, og hadde planlagt en turné i 2022.

«Vi er fullstendig sønderknuste», heter det i en uttalelse postet på Ali Campbell og Astros Twitter-konto.

«Verden vil aldri ble den samme uten ham», heter det videre.

Stor suksess

UB40 hadde en rekke store hits på 80-tallet – deriblant «Red Red Wine», «Can't Help Falling In Love». Astro var hovedvokalist på «Rat In Mi Kitchen», som nådde 12-plass på de britiske hitlistene i 1987.

Birmingham-bandet har solgt mer enn 70 millioner plater på verdensbasis.

«Hvil i fred, Astro. Vi har i kveld fått høre den triste nyheten at tidligere medlem av UB40, Terence Wilson, bedre kjent som Astro, har gått bort etter kortvarig sykdom. Våre dyptfølte kondolanser til familien», heter det i en uttalelse fra de nåværende medlemmene av UB40.

Personvernpolicy