Travis Scott fortvilet over festivaltragedie

Rapperen Travis Scott på scenen på Astroworld-festivalen i Houston i Texas før tragedien skjedde. Foto: AP / NTB
Rapperen Travis Scott på scenen på Astroworld-festivalen i Houston i Texas før tragedien skjedde. Foto: AP / NTB Foto: NTB

Politiet i Texas etterforsker nå tragedien i Houston der minst åtte mennesker omkom da det oppsto kaos og panikk på musikkfestivalen Astroworld.

Om lag 50.000 mennesker var til stede på konserten til rapartisten Travis Scott fredag kveld lokal tid da folkemengden begynte å presse seg fram mot scenen der artisten sto.

Det oppsto trengsel og panikk, og mange publikummere ble trampet ned. Scott avbrøt konserten, ba om hjelp og sa at folk måtte trekke bakover.

Myndighetene i Houston bekrefter at mint åtte mennesker mistet livet mens 17 andre ble sendt til sykehus. Elleve av disse hadde fått hjertestans. Over 300 mennesker ble behandlet for lettere skader på stedet av helsepersonell.

Sønderknust Scott

Astroworld-festivalen blir arrangert av Travis Scott, og flere store artister står på programmet. Festivalen, som skulle ha fortsatt lørdag, er avlyst.

Lørdag skrev Scott en melding på Twitter der han sier at han er sønderknust over det som skjedde.

– Mine bønner går til familiene og alle de som ble rammet av det som skjedde på Astroworld-festivalen, skriver han.

– Kaotisk

Overlevende forteller om kaotiske scener.

– Folk ble dyttet fram, og flere ble trampet ned. Mens jeg forsøkte å kjempe meg vei bort derfra, så jeg mange som lå på bakken, forteller Logan Morris.

24-åringen Raul Marquez sier han så mye drikking og narkotikabruk i folkemengden.

– Folk danset og ble varme, og så veltet det bare inn og de klarte ikke å puste. Folk besvimte på alle kanter mens andre ikke brydde seg og bare tråkket opp på dem, sier han.

Ber folk om ikke å spekulere

Politiet i Houston sier de etterforsker hva som førte til at de åtte konsertgåerne døde. Blant annet undersøker de videoklipp fra konsertområdet.

Over 360 politibetjenter og 240 sikkerhetsvakter var utplassert for å passe på sikkerheten på festivalen.

– Det er veldig viktig at det ikke blir spekulert i hva som skjedde. Vi har ikke alle svarene akkurat nå. Vi skal etterforske hendelsen og finne ut hva som skjedde, hva som forårsaket trengselen, sier politisjef Troy Finner.

Et hotell i nærheten av festivalområdet er opprettet som et krisesenter for de som ikke har klart å komme i kontakt med sine kjære som deltok på festivalen.

Personvernpolicy