Slik går det med filmstjernen etter kreftdiagnosen

Filmstjernen Val Kilmer har vært ute av rampelyset i to år pga. helseproblemer. I forbindelse med premieren av dokumentarfilmen om hans liv, kunne barna fortelle at det går bra med stjernen.
Filmstjernen Val Kilmer har vært ute av rampelyset i to år pga. helseproblemer. I forbindelse med premieren av dokumentarfilmen om hans liv, kunne barna fortelle at det går bra med stjernen. Foto: Mark Humphrey / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med premieren av dokumentarfilmen «Val», letter barna til Val Kilmer på sløret om stjernens helsetilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2017 ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Val Kilmer (61) hadde blitt diagnostisert med strupekreft.

Kilmer, kjent fra storfilmer som «Top Gun», «Batman Forever» og «Snømannen», hadde imidlertid fått diagnosen allerede to år tidligere.

De to årene brukte han til å avkrefte at han var alvorlig syk.

Sykdommen var derimot et faktum, og som følge av den måtte han gjennom en rekke aggressive behandlinger. Blant annet måtte han gjennomgå en operasjon i luftrøret som har redusert stemmen hans og påvirket pusten i den grad at han blir lettere andpusten.

Siden 2019 har derfor Kilmer holdt seg unna rampelyset.

– Han har det veldig bra

Heller ikke i anledning premieren av dokumentarfilmen om hans liv møtte ham opp på den røde løperen. Det var derimot barna hans Marcedes (29) og Jack (26) som kunne gi en oppdatering på farens helse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

– Han har det veldig bra. Han har sett denne filmen trolig tusen ganger, så vi kan ikke kontrollere hva han gjør, sier dattera Mercedes til Entertainment Tonight.

– Det er veldig emosjonelt for ham å se den, og vi skulle ønske han var her, men han er her i ånden og han er stolt av dette og at folk får se en side av ham de aldri har sett før, la sønnen Jack til.

Har mistet stemmen

Traileren for filmen ble sluppet tidligere denne sommeren. Da ble det kjent at filmstjernen fortsatt sliter med helsen etter kreftsykdommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant annet har har han mistet stemmen, og har forsøkt i flere år å finne tilbake til den.

Ifølge CNN er det en fortellerstemme som i dokumentaren sier:

«Jeg ble nylig diagnostisert med strupekreft. Jeg prøver fremdeles å bli frisk, og det er vanskelig å snakke og å bli forstått».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ville «be» bort kreften

Så sent som i fjor benektet Kilmer i et intervju med New York Times at det var kreft han hadde. I stedet mente han det var e

Han tilhører nemlig trosretningen «kristen vitenskap» hvor ideen er at i stedet for å fastslå at man har en diagnose, så er det en påstand, eller et forslag til en årsak, forklarte Kilmer.

Trosretningen avviser tradisjonell medisinsk behandling og legger i stedet vekt på helbredelse gjennom bønn.

Videre i intervjuet med The New York Timer forklarte Kilmer at kreftkuren for ham var å jobbe med en spirituell veileder for å «be frykten vekk». Ifølge Kilmer var kreften nemlig frykt som manifesterte seg utenpå kroppen, og som derfor ble diagnostisert som en sykdom.

Familien sørget imidlertid for at han valgte å gjennomgå medisinsk behandling til slutt.