21. april 1935 – 18. mai 2021Hollywood-stjernen Charles Grodin er død

Skuesapiller, talkshow-vert og farfatter Charles Grodin hadde sin storhetstid fra midten av 70-tallet og et stykke ut på 90-tallet. Her er han fotografert under en galla i november 2005.
Skuesapiller, talkshow-vert og farfatter Charles Grodin hadde sin storhetstid fra midten av 70-tallet og et stykke ut på 90-tallet. Her er han fotografert under en galla i november 2005. Foto: Paul Hawthorne / AFP/Getty/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har spilt med de største, og selv bekledd hovedrollen i store produksjoner. Sist uke var reisen slutt for Hollywood-veteranen som «visste hvordan å gjøre så lite så briljant».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-skuespilleren Charles Grodin er død, 86 år gammel. Han døde i Connecticut og dødsårsaken var benmargskreft, opplyser hans sønn Nicholas, ifølge New York Times.

Grodin hadde større roller i en rekke publikumssuksesser fra 70-tallet og utover på 90-tallet.

Gjennombruddet kom med hovedrollen i den romantiske komedien «The Heartbreak Kid» i 1972. I 1976 spilte han i «King Kong», mot blant andre Jessica Lange og Jeff Bridges.

Charles Grodin fotografert i 1982. Foto: Ron Frehm / AP/NTB
Charles Grodin fotografert i 1982. Foto: Ron Frehm / AP/NTB

Gjennom 80-tallet hadde Grodin en rekke komiske biroller i store produksjoner, før han i 1992 opplevde sin kanskje største kommersielle suksess som skuespiller, med hovedrollen i familiekomedien «Beethoven». Året etter gjentok han suksessen i «Beethoven's 2nd».

Og det var for de komiske rollene Grodin var høyest skattet og mest kjent.

«Charles Grodin i Heartbreak Kid, Real Life, Heaven Can Wait, alene. Så utrolig morsom. Han visste hvordan gjøre så lite så briljant», skriver komikerkollega Ben Stiller på Twitter.

I 1994 vant Grodin prisen for morsomste birolle under American Comedy Awards for sin innsats i filmen «Dave» (1993), med Kevin Kline og Sigourney Weaver i hovedrollene.

Grodin var også forfatter, og delte i 1977 en Emmy-pris med syv andre for manuset til en tv-dokumentar om Paul Simon.