Springsteen bøtelagt for tequila-drikking i park

Bruce Springsteen bøtelegges for å ha drukket litt tequila i en park, men siktelsen for fyllekjøring frafalles.
Bruce Springsteen bøtelegges for å ha drukket litt tequila i en park, men siktelsen for fyllekjøring frafalles. Foto: Chris Young / NTB scanpix/The Canadian Press via AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten frafalt siktelsen mot Bruce Springsteen for fyllekjøring, men rockestjernen bøtelegges for å ha drukket alkohol i en nasjonalpark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et rettsmøte onsdag erkjente påtalemyndigheten at alkoholnivået i 71-åringens blod ikke var høyt nok til at han kunne straffes for fyllekjøring.

Springsteen ble stanset av politiet i en nasjonalpark i Sandy Hook i New Jersey i november i fjor. Han ble anmeldt for ruspåvirket kjøring, hensynsløs ferdsel og forbruk av alkohol på et avsperret område.

Det siste punktet erkjente han straffskyld for foran en føderal dommer og 100 tilskuere på en videokonferanse.

– Jeg tok to små slurker tequila, sa Springsteen og innrømmet at han visste at det var ulovlig å innta alkohol i parken.

Saken sto i en føderal domstol siden parken er føderal mark. Springsteen ble ilagt en bot på 500 dollar, tilsvarende 4.200 kroner, pluss drøyt 300 kroner i avgifter.

– Jeg tror jeg kan betale det umiddelbart, ærede dommer, sa Springsteen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en epost skriver musikerens advokat Mitchell Ansell at Springsteen er tilfreds med utfallet i retten.

Ifølge politidokumenter fortalte Springsteen til politiet den gang at han hadde tatt to slurker i løpet av de 20 minuttene før han ble pågrepet på motorsykkelen sin.

Da han tok en blåsetest på parkvaktstasjonen, viste den at han hadde en promille på 0,2. Det er en firedel av promillegrensa i New Jersey.