Skuespilleren Sven Wollter er død

S/V Estelle ankommer Revierkaia i Oslo på sin ferd til Gaza i 2012. På langangen: Sven Wollter. dro for å forsøke å bryte Israels vareblokade av Gaza.
S/V Estelle ankommer Revierkaia i Oslo på sin ferd til Gaza i 2012. På langangen: Sven Wollter. dro for å forsøke å bryte Israels vareblokade av Gaza. Foto: Anette Karlsen / NTB

Den coronasmittede svenske skuespilleren Sven Wollter døde tirsdag. Han ble 86 år gammel.

Det skriver hans datter Stina Wollter på Instagram.

– Det er med grenseløs sorg Sven Wollters familie herved meddeler at han i dag, 10. november, fløy rett inn i lyset som følge av covid og en velbrukt kropp med lunger med kols og emfysem, som ikke orket å holde ut denne siste prøvelsen. Han fikk en avslutning uten smerte, omgitt av alle sine nærmeste. Sven ble 86 år, heter det i innlegget.

Han skal ha dødd i hjembyen Luleå, og Stina Wollter vil takke personalet på intensivavdelingen i byen, skriver Aftonbladet.

Wollter ble født i 1934 i Gøteborg. Han har spilt i en lang rekke filmer og fjernsynsserier, fra «Raskens» i 1976 til «Änglagård» i 1992 og «Van Veeteren»-filmene, vist på NRK.

Dramakomedie i 2021

Wollter spiller dessuten hovedrollen i dramakomedien «Dag för dag», med planlagt premiere neste år. Den handler om en husbilreise til en selvmordsklinikk i Sveits.

Wollter har også utgitt to plater, hatt eget radioprogram og skrevet tre romaner. Han var gift tre ganger og hadde til sammen fem barn.

På turné i høst

Wollter skal ha blitt coronasmittet på besøk hos sin sønn i Stockholm i oktober. Han har vært på turné med bandet Nynningen i høst, men de to siste konsertene ble utsatt på ubestemt tid da coronasmitten ble kjent.

– Jeg er 86 år gammel, vet du, så jeg har grunn til å være litt urolig, kommenterte Wollter.

Skuespilleren var også politisk engasjert og mangeårig medlem av det kommunistiske partiet i Sverige. Da han i 1999 fikk livvakter etter drapstrusler fra nynazister, fortalte Wollter at han hadde blitt truet med juling siden 1970-tallet.

I fjor var han blant 171 svenske artister og kulturfolk som krevde boikott av Sveriges deltakelse i Eurovision i Israel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden