Skuespilleren Sven Wollter er død

S/V Estelle ankommer Revierkaia i Oslo på sin ferd til Gaza i 2012. På langangen: Sven Wollter. dro for å forsøke å bryte Israels vareblokade av Gaza.
S/V Estelle ankommer Revierkaia i Oslo på sin ferd til Gaza i 2012. På langangen: Sven Wollter. dro for å forsøke å bryte Israels vareblokade av Gaza. Foto: Anette Karlsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den coronasmittede svenske skuespilleren Sven Wollter døde tirsdag. Han ble 86 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver hans datter Stina Wollter på Instagram.

– Det er med grenseløs sorg Sven Wollters familie herved meddeler at han i dag, 10. november, fløy rett inn i lyset som følge av covid og en velbrukt kropp med lunger med kols og emfysem, som ikke orket å holde ut denne siste prøvelsen. Han fikk en avslutning uten smerte, omgitt av alle sine nærmeste. Sven ble 86 år, heter det i innlegget.

Han skal ha dødd i hjembyen Luleå, og Stina Wollter vil takke personalet på intensivavdelingen i byen, skriver Aftonbladet.

Wollter ble født i 1934 i Gøteborg. Han har spilt i en lang rekke filmer og fjernsynsserier, fra «Raskens» i 1976 til «Änglagård» i 1992 og «Van Veeteren»-filmene, vist på NRK.

Dramakomedie i 2021

Wollter spiller dessuten hovedrollen i dramakomedien «Dag för dag», med planlagt premiere neste år. Den handler om en husbilreise til en selvmordsklinikk i Sveits.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wollter har også utgitt to plater, hatt eget radioprogram og skrevet tre romaner. Han var gift tre ganger og hadde til sammen fem barn.

På turné i høst

Wollter skal ha blitt coronasmittet på besøk hos sin sønn i Stockholm i oktober. Han har vært på turné med bandet Nynningen i høst, men de to siste konsertene ble utsatt på ubestemt tid da coronasmitten ble kjent.

– Jeg er 86 år gammel, vet du, så jeg har grunn til å være litt urolig, kommenterte Wollter.

Skuespilleren var også politisk engasjert og mangeårig medlem av det kommunistiske partiet i Sverige. Da han i 1999 fikk livvakter etter drapstrusler fra nynazister, fortalte Wollter at han hadde blitt truet med juling siden 1970-tallet.

I fjor var han blant 171 svenske artister og kulturfolk som krevde boikott av Sveriges deltakelse i Eurovision i Israel.